Za nedostatečný rozestup dostal muž v supermarketu od jiného pěstí do obličeje

24. února 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

K netradičnímu incidentu vyjeli strážníci v Litovli na Olomoucku. V tamním supermarketu se jednomu z nakupujících nezdál u pokladny protiepidemický rozestup a rozhodl se zakročit. Muži při výměně názorů ruply nervy, a tak druhému "natáhl". Případ policie předá přestupkové komisi. Informoval o tom Deník.

“To jsme klesli tak hluboko v této náročné době, že si při nákupech budeme vzájemně rozbíjet obličeje? Protože rozestup se některým zákazníkům nezdá dostatečný, tak to vyřešíme takhle,” napsala na Facebook do skupiny Litovel 1252 jedna z přihlížejících. K incidentu byla následně přivolána litovelská policie.

Příspěvek ve Facebookové skupině Litovel 1252. (Foto: Facebook Litovel 1252)

Nejprve došlo mezi muži ke slovní rozepři, když skládali na pás nákup. “Následně došlo k fyzickému napadení,” popsal Deníku zástupce velitele městské policie v Litovli František Bartošek. Na místo byla zavolána i zdravotnická záchranná služba, ale poraněný muž se nechal ošetřit pouze na místě. “Muž měl pouze lehčí poranění, jednalo se hlavně o prasklý ret,” uvedla mluvčí záchranné služby Lucie Urbánová pro Deník.

Případ je velmi ojedinělý. “Evidujeme oznámení na roušky, že je lidé nemají, ale není toho moc. Nálada ve společnosti je, jaká je a někomu zkrátka ruply nervy,” dodal pro server Bartošek. Incident bude vyšetřovat přestupková komise v Litovli.

Pod příspěvkem na Facebooku se okamžitě strhla vášnivá diskuze. Našli se zde jak souhlasné, tak i odsuzující komentáře. “Mi přijde, že všichni přišli o rozum. Nevím jestli z toho strachu nebo jim díky roušce proudí méně vzduchu do mozku,”napsala uživatelka Hana. “To jako fakt? Je to smutné, před necelým rokem si všichni pomáhali, tleskalo se. A teď? Teď se všichni hádají, udávají, jsou na sebe hnusní, pro všechny je to už dlouhé. Někomu chybí peníze, někomu rozum a mozek,” dodává Pavla.


Koktejl - další články

Doporučujeme