Začalo natáčení komediálního seriálu To se vysvětlí, soudruzi! Paranormálním jevům bude čelit Macháček s Cinou

29. března 2023·Koktejl·Redakce

To se vysvětlí, soudruzi. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Česká televize s novými pořady nezahálí a v posledních měsících sype jeden úspěšnější seriál či snímek než druhý. Teď ve spolupráci s německou ZDF začalo natáčení osmidílné série To se vysvětlí, soudruzi! V hlavních rolích se můžeme těšit na Jiřího Macháčka a Jana Cinu, kteří budou vyšetřovat paranormální záhady z 80. let minulého století. O novince režiséra Matěje Chlupáčka a Michala Samira informovala televize na svých stránkách.

V Československu v osmdesátých letech skutečně existoval ústav, který se zabýval paranormálními jevy, a my jsme se touto institucí pro náš seriál inspirovali. Bude plný záhad, které mají reálné vysvětlení, ale občas naši vyšetřovatelé zjistí, že ne všechno se dá vysvětlit rozumem,” říká producent a režisér Matěj Chlupáček, který s Českou televizí již spolupracoval například na projektu Zrádci.

V hlavních rolích se v seriálu To se vysvětlí, soudruzi! představí Jiří Macháček jako k paranormálním jevům skeptický vyšetřovatel David ZajícJan Cina coby naivní a nadšený vědec Vojta Bek. Oba musí vyšetřovat únosy mimozemšťanů, náboženské zázraky nebo útoky příšer, přičemž na záda jim neustále dýchá dvojice agentů StB – drsná agentka Snížková (Anna Fialová) a její kolega Hora (Leoš Noha).

Seriál režírují Matěj ChlupáčekMichal Samir podle scénáře Mira Šifry, Lucie Vaňkové a Marie Staré. Natáčet se bude v Liberci, na Ještědu, v Karlově Studánce i ve studiích České televize na Kavčích horách, kde bude zřízena laboratoř Ústavu paranormálních jevů. Laboratoř byla vždy srdcem výzkumu, ať už seriózního či zcela obskurního. Je dobře, že jedna právě teď vzniká v našich dílnách na Kavčích horách. Vždy mě totiž mrzelo, že Česká televize nejeví o paranormální jevy příliš mnoho zájmu, a tak doufám, že laboratoř i celý seriál pomohou tento neblahý stav změnit,“ uvádí s nadsázkou kreativní producent Jan Lekeš.

Seriály, které jsme všichni v dětství milovali, a které natáčela Československá televize v koprodukci se západním Německem, byly zábavné, plné fantazie a pro celou rodinu. Jsme rádi, že seriál zaujal nejen Českou televizi, ale i německou ZDF, a po desítkách let jsme tak obnovili spolupráci,” vysvětluje producentka Maja Hamplová. Nově vznikajícím projektem chtějí tvůrci navázat na oblíbené koprodukční projekty Československa a západního Německa ze stejného období, jako jsou Návštěvníci, Létající Čestmír nebo Arabela.


Koktejl - další články

Doporučujeme