Žena porodila v 56 letech syna. Lékaři byli překvapeni

22. března 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

"Zvládli jsme to," pochlubila se na instagramu svým sledujícím herečka Claudia Raia, kde jim představila svého syna Lucu. Lékaři byli překvapeni, že se ženě podařilo v šestapadesáti letech otěhotnět. Informoval o tom deník Daily Mail.

Brazilská herečka Claudia Raia se na sociální síti pochlubila, že minulý měsíc přivítala s manželem Jarbasem Homem de Mello jejich společné dítě. Chlapečkovi dali jméno Luca. Šestapadesátileté hvězdě telenovely se podařilo přirozeně otěhotnět poté, co jí lékaři oznámili, že jí začala menopauza.

Než Claudia otěhotněla přirozenou cestou, podstoupila umělé oplodnění, ale neúspěšně. V té době si říkala, že to tak má být a myslela si, že s manželem už miminko mít nebudou. Opak byl pravdou. Když jí lékař oznámil, že čeká miminko, myslela si, že se zbláznil.

View this post on Instagram

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

“Luca se narodil v sobotu večer a hned si dělá nárok na své místo. Zvládli jsme to,” napsala na instagram. To, že se stala mámou po padesátce, vnímá jako životní výzvu. Dokonce podle deníku Daily Mail v roce 2019 Národní statistický úřad v USA odhalil, že počet žen, které otěhotněly po čtyřicítce, se za poslední dvě desetiletí téměř zdvojnásobil. Tento trend tak stoupá od roku 1990 přesto, že jsi jsou rodičky plně vědomé, že s vyšším věkem je i vyšší riziko komplikací během těhoteství nebo při porodu.


Koktejl - další články

Doporučujeme