Ženy, oblečení a čísla: Kolik ženy průměrně utratí za módu? A kolik toho pak leží ve skříni?

2. listopadu 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

"Co vlastně znamená, kdy ženy řeknou, že nemají co na sebe? Není tu nic pro toho, kým jsem dnes chtěla být," alespoň podle novinářky Caitlin Moranové. Jenže jak je to ve skutečnosti? Kolik nepadnoucích oblečků nám ženám leží ve skříni, pro případ, kdybychom zhubly? Kolik průměrně měsíčně za módu utratíme? A kolik váží průměrná dámská kabelka? S informacemi a čísly přišel magazín Blesk pro ženy.

Také je vám líto spoustu věcí vyhodit, protože do nich přece zhubnete, nebo se ještě budou hodit na nějakou zvláštní příležitost? Nebojte se, rozhodně v tom nejste sama. Většina z nás to má dost podobně.

37% online nákupy

Ženy na internetu nejčastěji nakupují oblečení a boty. 37% nákupů tedy patří módě. Pak také online nakupujeme kosmetiku.

6 tašek

Jedna taška nám rozhodně nestačí. V průzkumu se ženy svěřily, že mají většinou šest kabelek, které skutečně nosí. Další kousky bývají schované na dně skříně. Co kdyby náhodou…

3-6 kg na rameni

3-6 kilogramů váží kabelka, kterou ženy běžně nosí, což je podle lékařů nebezpečné. Především pokud svou oblíbenou tašku nosíme na jednom rameni. Naše záda tak mohou zbytečně trpět.

5000 Kč leží ve skříni

Britští odborníci přišli se zjištěním, že průměrná žena má ve skříni dvanáct kousků oblečení v hodnotě 5000 korun, na které sedá prach, protože jsou buď malé, nebo velké.

3 velikosti podle váhy

Kvůli kolísavé váze ukrýváme ve skříni až 3 konfekční velikosti. A právě velikost oblečení je nejčastější důvod, proč držíme diety. Nelíbíme se samy sobě v tom, co máme na sobě.

70% novot

Tolik nakupujeme nového oblečení. Zbylých 30% pořizujeme v second handech nebo v bazarech.

1/5 skříně nosíme

V šatníku běžné ženy najdeme 31 svršků, devatery kalhoty, 9 sukní, sedmery šaty a 6 kabelek. 3x tenisky a 4x boty na podpatku. Z toho však pravidelně nosíme pouze jednu pětinu.

1500 – 2500 korun každý měsíc

Ženy se přiznaly, že průměrně měsíčně utratí za oblečení a obuv 1500 – 2500 korun. Když mají špatnou náladu, může to být i mnohem víc.


Koktejl - další články

Doporučujeme