Komplikace v pražské MHD. Kvůli opravě je uzavřen jeden vstup do stanice metra B Anděl

25. září 2017·Články·Redakce

Vstup do stanice metra B Anděl ze stejnojmenné křižovatky je ode dneška kvůli rekonstrukci uzavřen. Uzavírka potrvá devět měsíců. Cestující budou muset využívat přístup od autobusového nádraží Na Knížecí. Omezení se dotkne i informačního centra na Andělu, které po dobu uzavření vstupu do stanice nebude v provozu.

V souvislosti s uzavírkou budou také jinak jezdit tramvaje číslo sedm a 15. Linka číslo sedm je ve směru z centra odkloněna ze zastávky Zborovská přes zastávky Anděl v Plzeňské ulici, Bertramka a Klamovka do zastávky Kotlářka, kde je ukončena. Linka číslo 15 je ve směru z centra ze zastávky Arbesovo náměstí odkloněna přes zastávky Anděl v Nádražní ulici, Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde je ukončena.

Pro přestup na linku metra B z tramvajových linek mohou lidé využít také stanice Smíchovské nádraží a Karlovo náměstí, doporučuje pražský dopravní podnik (DPP).

V době uzavírky podnik vymění eskalátory, odstraní průsaky vody a obnoví strojovnu pohyblivých schodů. Původně DPP avizoval uzavření výstupu na 18. září, termín ale posunul. Náklady jsou odhadovány na 225 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme