Lubka Ponížilová a Míra Michálek: Frekvence 1 je prostě srdcová záležitost. Láska na první pohled a na celý život

20. října 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Moderátoři Lubka Ponížilová a Míra Michálek (Foto: Frekvence 1)

Frekvence 1 (F1) slaví narozeniny a tak jsme se rozhodli vám více představit naše moderátory! Jako první jsme vyzpovídali Lubku Ponížilovou a Míru Michálka, kteří vám zpříjemňují ranní vstávání a přináší vám každý den pořad Host F1.

Jak dlouho už v rádiu moderujete a jak se připravujete na vysílání?

Lubka (L): V rádiu, když to číslo přiznám, tak budu vypadat děsně staře (smích), ale jo, pojďme s pravdou ven. Je to už minulé století, od roku 1997 a byla to tenkrát zkouška ohněm, vlastně vodou. Velkou vodou. První, o čem jsem vysílala, byly povodně na Moravě. A na F1? Tak tady je to už 10 let.

Míra (M): Já, na rozdíl od Lubky, jsem mladší, takže až v tomhle tisíciletí. Nové milénium jsem prostě začít nemohl, takže to znamená, že poprvé za mikrofonem jsem seděl v roce 2000.

L: Spolu vysíláme už skoro pět let. A pořád nás to baví a pořád jsme se nezabili.

M: Což mě teda upřímně dost překvapuje. Nicméně myslím, že párkrát už jsme měli namále. Teď mě tak napadá, že za mikrofonem F1 sedíme dohromady v součtu už 22 let.

L: Za tu dobu už máme skvěle vyladěné ranní buzení telefonem, když jeden z nás dvou zaspí. Ne, že by se to stávalo často, ale občas se to Mírovi stane.

M: Je vtipné, jak detailně už známe třeba své ranní návyky a potřeby. Lubka nesnese cukr v kávě a já zase mléko. Rum nevadí ani jednomu z nás. (smích)

Jak vzpomínáte na své začátky? Co bylo pro vás nejtěžší?

M: Na své začátky? Tak v mém případě jsem se asi tak týden obával, že to budou spíš konce.

L: Jenom týden? Já myslím, že se občas obáváme pořád, ne? Někdy se prostě fakt zadaří.

Máte nějakou vtipnou, zajímavou příhodu z éteru nebo trapas, na které rádi vzpomínáte?

L: Je to už tedy dlouho, ale je fakt, že tenkrát psali i posluchači. U obyčejné předpovědi počasí jsem chtěla říct, že teploměry ukáží tak deset stupňů, takový obyčejný ranní průměr. Jenže místo toho jsem naplno zahlásila průjem a bylo, už nikdo neřekl nic.

M: Je to tak, většina vtipných trapasů v rádiu vychází z toho, že se přeřeknete a vypadne z vás sprosté slovo. V tomhle směru se mi povedlo třeba pozvat do kina na premiéru Harry Potter a Kámen mrduců. A nebo u těch fakt echt trapasů najednou zapomenete jméno hosta, což se mi stalo s Jakubem Prachařem. Takže z toho nakonec bylo: “naším dnešním hostem je herec….”

Máte ještě někdy trému při vysílání?

L: Jasně, že jo. Třeba po dovolené, stačí fakt pár dní, kdy člověk u mikrofonu nesedí a tréma je hned zpátky. Nebo, když se připravujeme na nějaký náročnější rozhovor a úplně nevíte, v jaké náladě host dorazí. I když tedy musíme říct, že máme fakt štěstí, hosté mají náladou vesměs dobrou.

S kým byste si ještě přáli udělat rozhovor?

M: Já bych si opravdu, ale upřímně přál, aby chtěl někdo udělat rádiový rozhovor se mnou.

L: Fakt? Tak to já si tě hned klidně příští týden vyzpovídám.

M: No mně by totiž opravdu zajímalo, jestli bych to uměl, protože jednou měl zpovídal na ulici anketář z konkurenčního rádia a já na té druhé straně najednou nebyl schopen složit kloudnou větu.

Co pro vás znamená Frekvence 1?

L: Splněný sen. Pro holku, co si prošla rádií v Plzni, ve Zlíně, v Brně, to bylo fakt splněné přání. Celoploška. To jsme chtěli snad každý.

M: Tak teď jsi mi vyfoukla odpověď.

Co si představíte nebo co vás napadne, když se řekne Frekvence 1?

M: Dobrá nálada, kamarádi a každý den tři patra schodů do studia.

L: Je fakt, že tu máme i výtah, ale do výtahu žádný moderátor před vysíláním nikdy nevleze.

Na závěr oba moderátoři Frekvenci 1 popřáli: “Ať je pořád tou nejlepší Frekvencí, kterou můžete v rádiu naladit. Ať se s ní naší posluchači cítí stejně tak skvěle, jako my se cítíme za mikrofonem! Je to místo, které máme opravdu rádi. Je to prostě srdcová záležitost, láska na první pohled a na celý život. Co Bůh spojil, člověk nerozděluj,” dodali Lubka s Mírou.

 

 

 

Články - další články

Doporučujeme