Muž chtěl přitopit v sauně. Ohrozil životy všech přítomných

4. března 2020·Články·Karolína Stránská

Muž, který omylem napodobil chemickou zbraň hromadného ničení z první světové války v sauně, byl ostatními návštěvníky sauny označen za idiota poté, co se k "drobné" chybičce přiznal.

Po pravidelném cvičení v posilovně se muž rozhodl, že si zajde do sauny. Když do ní vešel, zjistil, že je prakticky plná. Když v sauně seděl asi 15 minut a skoro se nepotil, řekl si, že by mohl na kameny na kamnech přilít trochu vody, aby se sauna trochu vyhřála. Zeptal se tedy ostatních, zda jim to nevadí, vzal vědro a odešel ven pro vodu.

Vědro naplnil vodou z bazénku, vrátil se dovnitř a polil kameny. “Místnost se ihned znatelně ohřála. Z nějakého neznámého důvodu mě však začaly hned pálit oči a plíce jsem měl v jednom ohni. Všichni v místnosti kašlali a sípali. Všichni jsme se nahrnuli ke dveřím. Snažil jsem se přijít na to, co se mohlo stát, a pak jsem si uvědomil, že v bazénku byla chlorovaná voda. Když se začala voda vypařovat, začalo to všem dráždit oči. Když jsem si pak doma trochu googlil, zjistil jsem, že jsem v podstatě všechny ohrozil plynem chlorinem, který se používal v první světové válce jako chemická zbraň,” přiznal muž.

Články - další články

Doporučujeme