Muž zachránil 64 opuštěných psů a koček před hurikánem: Koupil starý školní autobus

19. září 2018·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Reprofoto Youtube

Hurikán Florence na území Spojených států si vyžádal desítky lidských životů a mnoho rodin zanechal bez střechy nad hlavou. Na koho se však v kritických chvílích často zapomínalo, to byla zvířata žijící v útulcích, která zůstala uvězněná v nebezpečných oblastech bez možnosti jak se před katastrofou zachránit. Naštěstí existují lidé jako Tony Alsup (51). 

Když udeřila Florence, kamioňák Alsup neváhal a hned věděl, co je potřeba udělat. Pořídil si vyřazený školní autobus, odstranil sedačky a na bok napsal velkými písmeny “EMERGENCY ANIMAL RESCUE SHELTER”, tedy “nouzová zvířecí záchrana a útulek”.

Projel stovky kilometrů až dorazil do Jižní Karolíny postižené hurikánem. Podařilo se mu zachránit 64 zvířat, všechny je naložil a odvezl stovky kilometrů zpátky do bezpečné oblasti. Všech 53 psů a 11 koček by bez jeho pomoci přitom zřejmě nepřežilo.

Když kamioňák Alsup zastavil na své působivé cestě, jakmile se dostal do bezpečnější oblasti, aby si dal nějaké vafle a odpočinul si, všimli si jeho neobvyklého dopravního prostředku lidé a hned se na něj obrátili. “Říkal jsem si, koukněte, zvířecí životy jsou taky životy,” uvedl Alsup pro The Washington Post během své pauzy na vafle.

“Zvířata – a obzvlášť ta z útulků – musí vždycky pomyslně sedět vzadu v autobuse. Ale já jim dám jejich vlastní autobus. Když budu muset, zaplatím za všechno palivo, nebo klidně loď, abych je odtamtud dostal,” řekl muž.

 

Články - další články

Doporučujeme