Nehoda vlaku v Barceloně si vyžádala na 40 zraněných. VIDEO

28. července 2017·Články·Redakce

shutterstock

Přibližně 40 zraněných si dnes vyžádala nehoda příměstského vlaku na nádraží ve španělské Barceloně. Jeden člověk byl zraněn vážně, dalších 18 včetně strojvůdce méně vážně a zranění 20 cestujících jsou lehká. Oznámili to na twitteru barcelonští záchranáři v aktualizované bilanci obětí poté, co předtím uváděli kolem 50 zraněných. Nehoda si nevyžádala oběti na životech.

Vlak patrně po příjezdu z barcelonského předměstí San Vicente Calders poblíž Tarragony nedobrzdil a po 07:00 SELČ na Francouzském nádraží v centru katalánské metropole narazil do zarážedla, které slouží k nouzovému zastavení soupravy. Přesné příčiny nehody ale zatím nejsou známy.

Podle místních médií se neštěstí stalo v den, na kdy byla svolána regionální železniční stávka. Ministr katalánské vlády pro místní rozvoj Josep Rull podle barcelonského listu El Periódico řekl, že hovořil se strojvůdcem, který je v šoku. Rychlost vlaku prý naštěstí nebyla vysoká. “Vlak brzdil. Pokud by tomu tak nebylo, hovořili bychom o mnohem vážnější nehodě,” řekl Rull.

 

Dohromady 18 lidí bylo převezeno do nemocnic a mnoho jich bylo ošetřeno přímo na nástupišti. Někteří podle agentury DPA plakali a byli v šoku. Na místě zasahovalo několik jednotek zdravotní pohotovosti.

Železnice barcelonským občanům doporučila, aby se Francouzskému nádraží vyhnuli. Podle svědků nehoda přerušila provoz vlaků a některá nástupiště byla obehnána policejními páskami. Přední část vlaku je silně poničena a menšímu poškození neunikly ani další vagony.

 

Jeden ze svědků nehody barcelonskému listu El Periódico řekl, že následky nehody zhoršila skutečnost, že mnoho lidí ve vlaku při příjezdu na nádraží už stálo. “Popadali jsme,” řekl svědek, který byl mezi pasažéry.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme