Neobvyklý případ. Pořídili si savanovou kočku, po pár dnech zjistili, že mají doma tygra

12. října 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Savanová kočka (Foto: Shutterstock.com)

Francouzský pár z města Le Havre v Normandii si koupil savanovou kočku. Po pár dnech zjistili, že jim prodali mládě sumaterského tygra, který je chráněným druhem. Okamžitě kontaktovali policii. Za obchodování s chráněnými druhy bylo zatčeno devět lidí včetně poškozeného páru. Většina čelí obvinění z účasti na organizovaném zločinu obchodu se zvířaty. O případu informoval Daily Mail.

Mladý pár si před dvěma lety na inzerát pořídil v domnění, že kupuje savanovou kočku, mládě tygra. Dali za ní šest tisíc eur, což je v přepočtu 162 tisíc korun. Bohužel až po pár dnech si všimli, že srst kočky nemá úplně typické zbarvení.

Savanová kočka je křížencem servala a kočky domácí a má světlou srst s černými flíčky. Takže na první pohled je od tygra jasně odlišitelná. Páru to ale z počátku nepřišlo zvláštní. Nakonec zjistili, že mají doma tygra sumaterského a ihned kontaktovali policii. Tygr je totiž chráněný smlouvou CITES – Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy a nesmí se přepravovat bez papírů.

Policie po dvou letech rozplétání případu, zadržela devět lidí kvůli nelegálnímu obchodu se zvířaty a organizovaném zločinu. Podle Daily Mail je mezi obžalovanými i pár, který v případu původně vystupoval jako napálený.  Tygr podle všeho pochází z Indonésie a v minulosti byl viděn v rapovém klipu na sociálních sítích.

Sumaterský tygr je ve velmi dobrém zdravotním stavu a podle France Bleu mu francouzské úřady hledají nový domov. Podle prokurátora případ není příliš častý. Bohužel původního prodejce policie dosud nebyla schopná vypátrat.


Zprávy - další články

Doporučujeme