Onemocnění na dovolené: Proč je tak časté a jak se mu vyhnout

17. června 2019·Články·Josefína Kováčová

Imunitní systém je obranným mechanismem organismu, který nás chrání před nástrahami okolí v podobě virů a bakterií. Jedině se správně fungující imunitou můžeme čelit nebezpečí nemocí a nachlazení.

Imunita je každodenně oslabována běžnými civilizačními vlivy, a proto bychom péči o ni měli věnovat zvláštní pozornost. Posilování imunity by přitom mělo být dlouhodobou celoroční záležitostí. Je sice pravdou, že „chřipková sezóna“ je typická pro zimní období, statistiky ale říkají, že více angín se naopak objeví během letních měsíců. A může být snad něco horšího, než onemocnět v létě před dovolenou? Snad už jen onemocnět přímo na dovolené!

Samotná cesta na dovolenou přitom může být pro organismus zátěžovou situací. Dlouhá a vyčerpávající cesta, studená klimatizace, únava z čekání – to vše jsou faktory, které našemu zdraví nesvědčí. Nejeden cestující pak v tomto oslabení podlehne nachlazení, které se projeví krátce po příjezdu do cílové destinace. Co v takovém případě dělat?

Je-li to jen trochu možné, nezatěžujte organismus přehnanou fyzickou aktivitou a nezůstávejte příliš dlouho na přímém slunci. Důležité je také zajistit dostatečný příjem tekutin. První záchranou při akutních potížích jsou také speciální doplňky stravy, jako je Preventan® Akut. Preventan® Akut obsahuje směs biologicky aktivních látek ProteQuine®, které působí přímo na sliznicích, jež bývají nejčastěji postiženy. Důležitou složkou je také vitamin C, který přispívá k normální funkci imunitního systému a ke snížení míry únavy a vyčerpání. Preventan® Akut je k dostání ve formě cucacích tablet v několika příchutích a nové také ve variantě Preventan® Junior Akut pro děti od 3let.

Ještě než vyrazíte na dovolenou, zajděte do lékárny a pořiďte Preventan® jako první pomoc při nachlazení. Preventan® Akut by měl být součástí každého kufru sbaleného na dovolenou!

 

Články - další články

Doporučujeme