Policie obvinila herečku z vraždy jen den poté, co skončila natáčení hororu

15. listopadu 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: reprofoto YouTube / Siskiyou Productions kancelář šerifa okresu Jackson

Nízkonákladový horor From the Dark společnosti Siskiyou Productions si nečekaně získal pozornost médií po celém světě. Jeho hlavní hvězdu, herečku Aisling Tucker Moore-Reed (30) totiž policie zatkla jen den po skončení natáčení a obvinila ji z toho samého zločinu, jaký spáchala její filmová postava.

Třicetiletá herečka Aisling Tucker Moore-Reed byla v srpnu letošního roku zatčena za zastřelení vlastního strýce, Shanea Moorea (†63). Stalo se tak jen den po skončení natáčení nízkorozpočtového hororu From the Dark. Ve filmu přitom ztvárnila postavu ženy jménem Valerie Faust, která udělá něco velmi podobného.

Všechno začalo v roce 2016, kdy Aisling Tucker Moore-Reed spáchala svůj zločin. Rodina herečky byla tehdy rozhádaná kvůli domu, který vlastnila její jednadevadesátiletá babička. Hereččin strýc Shane Moore dorazil na místo s notářsky ověřeným podpisem na poslední vůli své matky, když ho jeho neteř zastřelila.

Zprvu nebyly známy bližší okolnosti incidentu a nebylo jasné, zda nešlo o nehodu, jak nejprve tvrdila.“Nechtěla jsem ho zastřelit. Chtěla jsem vystřelit varovný výstřel poblíž jeho ucha,” hájila se žena u soudu. Herečka byla propuštěna na kauci a v březnu roku 2017 dorazila na casting na hlavní roli v hororu From the Dark. Protože ze všech zúčastněných žen uměla postavu zahrát nejvíce realisticky, role byla její.

Mezi filmaři však použila pseudonym Wyn Reed a nikdo z tvůrců snímku neměl ani tušení, o koho se ve skutečnosti jedná. Vyšetřování celou dobu stále běželo a policistům se nakonec podařilo najít video, které si herečka nahrála a které celou vraždu zachytilo.

Záběry ukazovaly předcházející diskusi mezi rodinnými příslušníky i následnou střelbu na přicházejícího strýce. Muž však nezemřel hned. První pomoc provedl soused a hereččina matka vytočila tísňovou linku.“Můj bratr nám vyhrožoval už několik měsíců,”řekla v hovoru, který byl nahráván.

Herečka se hájila, že šlo o sebeobranu a že agresivního strýce chtěla jen vystrašit. Soudkyně ale skutek přehodnotila jako vraždu. “Skoro to vypadalo, jako by byla naštvaná, že není mrtvý,”uvedla soudkyně Lisa Greif. A pouhý den po skončení natáčení pak přišlo zatčení.

Ačkoli by se mohlo zdát, že to je vlastně pro jinak neznámý horor výtečná reklama, opak je pravdou. Jeho tvůrci nyní zvažují, zda ho mají vůbec vypouštět do světa a zda by nebylo lepší natočit scény obviněné herečky znovu s někým jiným.


Články - další články

Doporučujeme