Ponořte se do tajů světa čaje s Dámským klubem na Frekvenci 1

1. dubna 2019·Články·Daniela Procházková

Čaj je globálně rozšířený nápoj, který podle čínské legendy provází lidstvo už přes pět tisíciletí. V osmi chystaných dílech v pořadu Víkend Frekvence 1 vás několik čajových „dýchánků“ s experty uvede do historie i současnosti tohoto fascinujícího nápoje.

Traduje se, že roku 2737 př. n. l. odpočíval čínský císař Šen-nung pod neznámým keřem, ze kterého mu spadl lístek do kotlíku s vařící vodou a dal tak vzniknout prvnímu čajovému nálevu. Díky této historické náhodě se zrodil nápoj, který je v současnosti po vodě druhým nejrozšířenějším na světě. Pokud se počítáte mezi čajové nadšence a toužíte se o historii, zpracování, léčebných účincích a dalších otázkách okolo čaje dozvědět více, nalaďte si v sobotu pořad Dámský klub na Frekvenci 1 od 13:00 – 14:00 a každou neděli mezi 7. dubnem a 26. květnem pořad Víkend na Frekvence 1 od 12:00 – 13:00 s podtitulem „Na čaji s Frekvencí 1“.

Je jen málo věcí, jež v sobě snoubí Anglii a tradici tak jako dobrý šálek čaje. A s touto příjemnou kratochvílí je nejen u nás často spojováno jméno britské značky Ahmad Tea London, která si získala příznivce už ve více než 80 zemích světa a v Česku je zastoupena společností Al-Namura. Tato rodinná značka je už po čtyři generace pověstná svým důrazem na kvalitu surovin a tradiční ruční metody sběru i vlastními čajovými degustátory. Proto jsme oslovili právě experty z jejích řad, aby pro Frekvenci 1 připravili sérii poutavých čajových okének.

Jak probíhají přísně kontrolované procesy začínající u keře čajovníku a končící ve vašem šálku? Jaká byla a je role čaje napříč kontinenty, tradicemi, kulturami a rituály? Nebo byste se rádi dozvěděli, jak jedna anglická vévodkyně založila tradici čaje o páté? Pak jsou díly v pořadu Víkend Frekvence 1 věnované čaji pro vás jako stvořené.

Více informací naleznete na webových stránkách: www.ahmadtea.cz

Články - další články

Doporučujeme