Sanremo Junior CZ 2017 se blíží do finále!

6. února 2017·Články·Redakce

22. února 2017 od 18:00 hodin, divadlo Hybernia Praha

Celkem 13 finalistů postoupilo koncem roku do finále dětské pěvecké soutěže Sanremo Junior CZ.  Výběr se konal v několika kolech. Jak říká sama Leona Machálková, která byla jednou z poroty, nebylo to vůbec jednoduché.

Sanremo Junior je prestižní pěvecká soutěž, která dětem nabízí mimořádné zážitkové zkušenosti a laskavý profesionální přístup. Je úžasné sledovat, kolik nadaných zpěváků u nás v současné době vyrůstá.

Těchto 13 dětí během ledna a února čekají velké přípravy na finálový večer Sanremo Junior CZ. Během večera vystoupí nejen se svou soutěžní písní , ale čekají je i duety a společné písně. To vše za doprovodu Bon Art Pops Orchestra, který je složen výhradně z žen.

Finalisté s Martinem Hubeňákem a patronkami Genny Ciatti a Ivankou Korolovou

Finalisté s Martinem Hubeňákem a patronkami Genny Ciatti a Ivankou Korolovou

Na finálovém večeru Sanremo CZ se orchestr sejde v obsazení bigbandu doplněný dřevěnými dechovými nástroji, kompletními smyčci, rozšířenou rytmickou sekcí a zahraje pod taktovkou jediného muže, kterým je velmi zkušený a sympatický dirigent Martin Hybler. Večerem bude provázet Jan Čenský.

Během finálového večera, který se uskuteční 22.února od 18:00 se v pražském divadle Hybernia vybere odborná porota jediného vítěze.

V porotě zasednou Libor Pešek, Leona Machálková, Jitka Zelenková, Jaroslav Svěcený,  Janis Sidovský, Lukáš Sommer, Michaela A. Dobrovolná, Radim Schwab, Milan Wolf, Lenka Vinická, Michael Kocáb, Hana Petřinová, Andrea Tögel Kalivodová a Paolo Alberti, prezident Sanremo Junior.

Vítěz pojede v prvním květnovém týdnu reprezentovat Českou republiku do italského lázeňského města Sanremo. Tam se utkají v jedné z nejprestižnějších mezinárodních dětských soutěží pro zpěváky a zpěvačky ve věku 6–15 let, kde vystoupí s vybranou písní za doprovodu živého 37člennéhoorchestru.

Pořadatelem Sanremo Junior je společnost Kismet, která je již dobře známá po celém světě prostřednictvím GEF – the World Creativity Festival in Schools. Kismet v roce 2017 bude organizovat již osmý ročník této mezinárodní pěvecké soutěže pro sólisty, která dává důraz na šíření hudby a zpěvu mezi mladými jednotlivci a snaží se jim dát možnost okusit hudbu s odborníky v mezinárodním a multietnickém prostředí. Už to, že zpěváci vystoupí s živým orchestrem, je téměř unikát.

Články - další články

Doporučujeme