Supermarket prodává obyčejné listí, zákazníci se bouří

25. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Foto: Shutterstock.com

Britský obchodní řetězec Waitrose do svého podzimního sortimentu zařadil neobvyklý sezónní produkt. Nabízí jim nově spadané listí, které není zrovna nejlevnější. Chce tak svým zákazníkům nejspíš dopřát pravého podzimního ducha. Na produkt poukázala zákaznice Sharon Hanley, která při nakupování na ně náhodou narazila.

Na obalu je uvedeno: “Přineste venek do svého interiéru a rozjasněte svůj domov čerstvě natrhanými květinami, které odrážejí sezónní barvy.” Prodávat za šest liber (178 korun) obyčejné hnědé a zelené listí, zabalené v celofánu mezi květinami je podle některých zákazníků už opravdu vrchol. Supermarket okamžitě zahltila vlna kritiky.

“Tleskám vám, že jste se pokusili prodat zákazníkům hromadu listí za šest liber. Podzimní výsměch,” napsala na Twitter Sharon Hanley. Lidé pak poukazovali na to, že to vypadá jako “listí nejvyšší kvality”. “Pytel skutečných listů? Prodám vám velký pytel s listím za deset pencí,” napsal jeden z uživatelů pod příspěvkem na Twitteru. Tedy za tři koruny.

Supermarket se proti kritice ohradil. “Viděli jsme opravdu silnou poptávku po podzimním listí. Naši zákazníci rádi používají tyto směsi je smíchání se svými sezónními květinami, aby rozjasnili své domovy,” řekl mluvčí Waitrose deníku The Sun.


Články - další články

Doporučujeme