TIP na výlet Frekvence1

21. června 2019·Články·Josefína Kováčová

sdr

První letní den je za námi a poslední víkend školního roku naopak před námi. A tak je potřeba ho dětem zpestřit nějakým tím zábavným výletem. Za týden se nám totiž pak už rozutečou k babičkám, tetičkám anebo na tábory. A protože teploty nám pěkně šplhají ke třicítce, tak výlet ve stínu skal s osvěžením a hrátkami ve skalním potůčku může být pro některé z vás tou správnou volbou, jak strávit třeba zrovna tuto sobotu. Zveme vás do středočeského Mělníka na akci s názvem Mělnický hrozen.

Tip na akci Mělnický hrozen přináší Klub českých turistů. Akce samotná je určena pro všechny milovníky pěší turistiky. Celkem je připraveno pět tras. Delší trasy vás zavedou na hrad Kokořín, k Jestřebickým a Mšenským pokličkám anebo na skalní hrad Nedamy. Kratší trasy jsou vhodné především pro rodiny s dětmi a od startu vedou přes Chloumek do Lhotky a dál kolem skalního bytu do cíle. Tato trase je dlouhá 14 km a vyhovovat bude hlavně rodinám se staršími dětmi. Nejkratší na 11 kilometrů vede na Chloumek a po naučné stezce na Bílé břehy a zpět do cíle. Na své si ale přijdou i cyklisté. Cyklotrasa na 40 kilometrů vás zavede přes Liběchov a Želízy do Kokořínského dolu.

Každý, kdo pokoří zvolenou trasu, obdrží od pořadatelů v cíli kovový odznak akce, diplom a sladkou odměnu.

Mělnický hrozen se koná v sobotu 22.června. Start je na mělnickém autobusovém nádraží na zahrádce baru Na autobusáku od 6:30 do 10:00.

Druhý tip od Klubu českých turistů míří na Moravu a je stejně, jako ten první, určen pro všechny milovníky pěší turistiky. Tentokrát ale zamíříme na hory, protože akce nese příznačný název Nahoru na horu. Akce je součástí 3.ročníku seriálu turistických výšlapů na nejkrásnější vrcholy v České republice. Celkem od dubna do září můžete vystoupat na 11 vrcholů napříč naší republikou. Sobotní výšlap povede na Velký Lopeník v Bílých Karpatech. Zde se nachází jedna z nejkrásnějších rozhledem v České republice.

Start akce je od 9 do 15 hodin ze ski areálu Mikulčin vrch.

A protože jsou obě akce vhodné pro celou rodinu a jak víme všem nám více vyhládne venku anebo při hře, pak tu pro vás všechny máme také tip, co si zabalit ke svačině. Krom pořádného pití, které nesmí nikdy chybět – a zvlášť v těchto parných dnech – doporučujeme ovesné sušenky Emco.  Díky ovesným vločkám a vláknině jsou správnou volbou pro zdravou svačinku. A pokud vás čeká výlet na celý den, přidat můžete ještě ořechové tyčinky Emco. Jsou plné mandlí, pistácií, kešu a ovoce. Je to zdravá dobrota, která vás nakopne. Vyzkoušeno rodiči.

Více se o víkendových tipech dozvíte také každý pátek na rádiu Frekvence 1. 

Poslechnětě si tipy kam o víkendu na výlet:

Více se o víkendových tipech dozvíte také každý pátek na rádiu Frekvence 1.

 

 

Články - další články

Doporučujeme