Tomáš Klus: Občas je dobré se zavřít, abychom zjistili, že štěstí, které hledáme, máme doma

24. června 2020·Články·Karolína Stránská

Zpěvák Tomáš Klus. (Foto: ČTK)

Hostem Frekvence 1 byl písničkář Tomáš Klus. Jak zvládal karanténu s dětmi? Jak koronavirus ovlivnil životní hodnoty jeho rodiny? Chybělo mu během karantény něco? I tom byla v rozhovoru řeč.

Písničkář Tomáš Klus sdílí se svými fanoušky mnohé ze života na sociálních sítích. Novinkou v jeho rituálech je otužování. “Vstávám v pět, od půl šesté do půl sedmé mám meditaci a potom mám studenou lázeň a cvičení. Studenou lázeň se mnou zkusila i Tamara, to bylo největší překvapení, trvalo to necelou vteřinu.”

Podporuje také iniciativu Zálohujme, která usiluje o zálohování PET lahví. “Pamatuji si, že zálohované PETky tu byly, pak to zase zmizelo a mně to je líto, přijde mi to jako skvělý nápad. Pak jsme byli v Chorvatsku, kde se to děje, a na pláži jsme potkávali mladé Čechy, jak si tím vydělávají. Baví mě ten přesah do sociální sféry. Brdské lesy jsou obecně čistší než ty, co si pamatuji. Když jdeme na delší procházku, tak najdeme třeba jednu igelitovou tašku lahví, to je na naše lesy dost málo,” uvedl zpěvák v rozhovoru pro Frekvenci 1.

Karanténa vyzkoušela trpělivost a schopnosti mnohých rodičů. Jak zvládl učení se s dětmi doma? “Učit se s dětmi mě bavilo, jen jsem zjistil, že jsem dost hloupý učitel, protože Josefína je v první třídě a mají matematiku Hejného, musel jsem volat paní učitelce. Učení mi přijde jako krásné poslání. Během karantény mi nechybělo nic, soucítím s těmi ve městě. Začal jsem se hodně věnovat zahradě, do toho  jsem točil desku, nic nám nechybělo. Vypěstoval jsem kedlubny,” dodává.

Přinesl koronavirus něco pozitivního? “Myslím, že občas je dobré být oddělen. Je dobré se takhle zavřít, abychom si uvědomili, že hodnoty máme všichni stejné a štěstí, které hledáme, máme dávno doma,” říká Klus.


Články - další články

Doporučujeme