Úklid bez chemie? Jde to s pomocí ovoce a zeleniny

26. listopadu 2019·Články·Redakce

shutterstock

Citrusy, okurka nebo banán? Jsou to velcí pomocníci nejen v případě, že potřebujete rychlou svačinku. Díky nim bude vaše domácnost zase zářit čistotou. Podívejte se na rady, které máme už od našich babiček. Fungují!

Jestli jste si mysleli, že potřebujete plný kýbl chemie, abyste měli domácnost jako ze škatulky, mýlíte se.

Okurka, abyste se lépe viděli

Sprchování nebo horká vana – to umí se zrcadlem zatočit. Šmouhy jednouše odstraníte, když sklo přetřete rozkrojenou okurkou. Příště už k zarosení ani nedojde. A zbytek můžete použít ke zkrášlování, například v podobě osvěžující masky na obličej.

Grep místo dezinfekce

Využijte tento citrusový plod k tomu, abyste provoněli vaše místnosti. Stačí ho smíchat s vodou a octem. Přidejte trochu sody a nelejte do rozprašovače. Směs použijte jako dezinfekci.

Citron na vodní kámen

Polovinou žlutého pomocníka potírejte v koupelně ta místa, kde se nachází vodní kámen.

Na rez pomáhají i brambory

Brambory obsahují kyselinu šťavelovu, která se používá i do čistících prostředků z obchodu. A jak brambory použít? Vyčistíte s nimi nože, plechy i zrezlé nádobí – přidejte na půlku trochu soli a s chutí do toho. Nejíst! Čistit!

Cibule vyčistí gril

Sezóna grilování je oblíbeným časem nás všech a léto prostě vybízí k posezení na zahrádce u dobrého občerstvení. Potřebujete připravit gril a vyčistit ho od spálenin? Potírejte ho ještě teplý polovinou cibule. A uvidíte, že žádná chemie ho takto nevyčistí!

Banánem na konferenční stolek

Ztrácí váš nábytek lesk? Je matný a zašlý? Rozmačkejte jeden banán a pomocí hadříku s  ním leštěte všechno, co postrádá šmrnc. Potom směs utřete a doleštěte čistým hadrem.

 


Články - další články

Doporučujeme