V domě Pabla Escobara našli milionový poklad

27. září 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Dům Pabla Escobar (Foto: Shutterstock.com)

Synovec známého narkomana Pabla Escobara, Nicolás, objevil v domě svého strýce bankovky, které mají hodnotu 18 milionů amerických dolarů, což je v přepočtu 418 milionů korun. Peníze našel ve zdech sídla a to za pomocí tajemného "vidění". Informoval o tom server New York Post.

Nicolás Escobar pro kolumbijskou zpravodajskou agenturu Red + Noticias uvedl, že našel hotovost ukrytou v igelitovém sáčku ve zdech domu v Medellínu. “Pokaždé když jsem seděl v jídelně a díval se směrem k parkovišti, viděl jsem muže vstupujícího na místo a mizejícího,” řekl Nicolás BBC. Toto vidění ho údajně k pokladu přivedlo.

Podle synovce to není poprvé, protože Escobar řadu peněz urýval právě nejčastěji ve svých nemovitostech. Po smrti známého drogového bosse se začaly vést spekulace o tom, kam vlastně všechny peníze Pablo schoval. Měl jich totiž tolik, že je musel zakopávat a tak se ročně ztratilo až 10 procent úspor.

Poklad obsahuje zejména poškozené bankovky a řada z nich je už neplatná. V dobách největší slávy měl Pablo Escobara a jeho kartel příjem asi 420 milionů dolarů, což je 9,7 miliardy korun. Nicolás u pokladu objevil také zlaté péro, satelitní telefony a fotoaparát, který obsahuje nevyvolaný negativ.

Pablo Escobar byl známý jako “král kokainu” a považoval se za jednoho z nejbohatších mužů na světě. Za peníze z drog pomáhal chudým, investoval, stavěl přístřešky pro lidi bez domova, fotbalová hřiště a dokonce postavil i zoologickou zahradu. V roce 1993 byl zabit při přestřelce s policií a pohřben do honosného hrobu v Medelínu.

Foto: Shutterstock.com

Články - další články

Doporučujeme