V ruském The Voice aneb „Hlas Ruska“ září náš zpěvák

25. září 2017·Články·Redakce

Celosvětová pěvecká soutěž známá pod názvem The Voice se v Rusku koná již pošesté. Letos však poprvé za účasti zpěváka z České republiky, který v ní navíc sklízí úspěchy. Ladislav Bubnár si svým hlasem podmanil porotkyni Pelageyu a porotce Dima Bilna považovaného za ruského Enrique Iglesiase. Ódy na Ladislava pěl i Alexander Gradsky, který chválu zásadně nerozdává a našeho zpěváka přirovnal ke Karlu Gottovi.

Ladislav v Rusku již zazářil dříve, a to v mezinárodní soutěži Pyrogovsky rasvet, kde si porotu získal s písní Lady Carneval. Proto se rozhodl vyzkoušet štěstí v této zemi znovu, tentokrát v největší soutěži The Voice, a opět vsadil na píseň od mistra. Ruská verze songu „Paganini“ v podání Ladislava si nejdříve získala zpěvačku Pelageyu a při závěrečném tónu se otočil i Dima Bilan. Porotci se shodli na tom, že zprvu byl pro ně Ladislav velkou záhadou, protože jeho hlasové provedení bylo velmi rozmanité. Píseň začal zpívat velmi lehce s utlumeným hlasem, který následně nechal plně rozeznít. „Musím se přiznat, že podle hlasu jsem si tě vůbec nedokázal představit. Na této písní jsi předvedl několik změn tempa a výšek a dokázal nám, že jsi univerzální zpěvák,“ nechal se slyšet Dima Bilan.

Za největšího kata v soutěži je považován starý známý rocker Alexander Gradsky, který moc dobře zná písně Karla Gotta. Ocenil pěvecký projev písně Paganini a nechal si od Ládi zazpívat úryvek z již zmíněné Lady Carneval. Později dokonce svým kolegům z poroty překládal text české písně.

Ladislav Bubnár tak vyzpíval pro Českou republiku fantastický úspěch a v soutěži postoupil do dalšího kola. Jak je v The Voice zvykem, v případě, že se hlas soutěžícího líbí více porotcům najednou, zpěvák má právo vybrat si mentora, který ho připraví na další kola soutěže. V tomto případě roli poradce bude zastávat Pelageya, kterou si Ladislav vybral. The Voice je vysílán na televizní stanici Channel One, kterou  sleduje více než 250 miliónu po celém světě a jeho video na youtube získalo již více než 180 000 zhlédnutí za jeden týden.

Články - další články

Doporučujeme