Vánoční soutěž prasátka Pigy a Radka Bangy Láska sdílená příběhem zná své vítěze!

22. prosince 2021·Články·Redakce

Soutěž Láska sdílená příběhem, v rámci které zpěvák Radek Banga s prasátkem Pigy vybrali nejdojemnější příběhy věnované maminkám, právě vyvrcholila. Pigymu přišly stovky užasných příběhů a dopisů věnovaných maminkám, a tak bylo pro Pigyho i Radka Bangu velmi těžké vybrat 24 vítězů.

Nakonec se zadařilo a Pigy, Lilyskřítek Mlaskoš z dětského tria Mlsotkové spolu s Radkem Bangou se vydali odměnit vítěze po celé České republice a popřát jim krásné Vánoce osobně. Podívali se do Pardubického a Plzeňského kraje, na Šumavu, do Ústí nad Labem nebo do středních Čech – jednotlivé trasy od pondělí do čtvrtka zdolávali ve svátečně zlaté dodávce Mercedes-Benz Citan.

Výherci se mohli těšit na štědrý balíček vánočních dárků pro maminky i děti – mezi dárky mohli vítězové najít voňavou vánoční květinu od Belles Fleurs, denní krém od nové české kosmetické značky SAIN, CD s novým albem Radka Bangy Věci jinak, ale i plyšáky Pigy, knihy, hry i něco sladkého na zub.

Některé děti Pigymu i Radkovi samy předaly krásné dopisy s přáním, obrázky a malé dárečky.

Mezi nejdojemnější příběhy věnované maminkám patřil dopis od Erička…

“Moje maminka je ta nejlepší na světě a vím, že bych nikdy žádnou jinou nechtěl. Určitě by si přála abych byl hodnější a více jí poslouchal, když něco říká. Také se méně dohadoval se sestřičkou a více jí pomáhal. Budu se strašně moc snažit, aby ze mě měla radost a už se nemusela zlobit. I když to ona stejně moc neumí, protože ví, že jí mám moc rád a tak se vždy mračí jenom na oko a po chvíli mi vše odpustí. Moc rádi si o všem povídáme, o přírodě, o zvířátkách, o životě a celém velkém světě. To mě hrozně zajímá a vždy poslouchám potichu jako myška. Také se s maminkou moc nasměju až se za bříško popadám. Jsou to nejkrásnější chvíle na které budu jednou hrozně rád vzpomínat. Zdravím Vás Eriček”

…a Tonyho

“My jsme celkem tři sourozenci a všichni máme naší maminku Alenku moc rádi. I když jí to asi neříkáme a často jí zlobíme, odmlouváme a děláme doma samý nepořádek. Naše maminka nás má všechny stejně moc ráda a se vším nám pořád pomáhá. Je to vlastně i naše nejlepší kámoška, které se můžeme avždycky svěřit s našimi trápeními a smutky. Naše mamka, i když je na nás pořád sama a taky jí asi je někdy smutno a je unavená, přesto je tu pro nás vždycky jako milé sluníčko. To jsem tu napsal už moc chvály, do očí bych mamce tolik komplimentů neřekl, ale v srdíčku je mám. Za všechny sourozence se tu jdu podepsat já , Tony. Ahoj Mami a děkujeme ti za všechno, co pro nás děláš. Taky se těšíme na další pěkný výlet, kam s námi vyrazíš a taky až napadne sníh a budeš se s náma koulovat aj sáňkovat :-)”

 

Krásné dopisy určené maminkám zaslalo ale i několik dospělých autorů, např. Petra ze Stříbra:

“Milý Pigy, moc ráda bych se i já zapojila do tvé Vánoční soutěže s krásným názvem – Láska sdílená příběhem. Také bych moc ráda napsala příběh o mojí mamince. Moje maminka je ta nejúžasnější, nejsilnější a nejněžnější žena na světě. Od malička jsem si přála být jako ona a vydrželo mi to i dnes, když je mi 40 let a sama jsem maminkou dvou holčiček. O to lépe vím, co to znamená být maminkou a co vše pro nás naše udělala. Vařila a pekla nám dobroty, šila šatičky pro nás i na panenky, vyprávěla krásné příběhy, trpělivě odpovídala na naše otázky, probděla noci u našich postýlek, utírala slzičky, léčila bolístky. Vždy tu byla a stále je pro nás. Jako malá jsem si myslela, že maminka nikdy není nemocná, protože si nepamatuji, že by si na něco stěžovala, ležela v posteli. Dnes už vím, že tomu tak nebylo, že láska k nám jí dávala sílu překonat všechnu bolest. Stejně jako je báječnou maminkou, je dnes i báječnou babičkou, vždy nám nejlépe poradí a její pravidlo, které mi říká, když mám pocit, že nevím kudy kam a vše se mi rozpadá, maminka vždy říká: “všechno zlé je pro něco dobré” a má pravdu. Když jsem přišla o práci, našla jsem si jinou daleko lepší, když mě zradila kamarádka, utěšila mě jiná, která byla opravdovou přítelkyní, když mi ukradli kolo, děda mi koupil nové, to o kterém jsem vždy snila….Zkrátka moje maminka je ta nejdůležitější žena v mém životě, vše dobré co v sobě mám, mám jen díky ní a já bych jí k Vánocům přála, aby měla kolem sebe všechny, které miluje, aby si konečně trochu odpočinula, aby viděla zářící oči svých vnoučátek.
Děkuji maminko, děkuji za sebe, za sestru, za naše děti :-)”

 

Pigy a Radek se tak na vlastní oči přesvědčili, že sdílení lásky mělo opravdu smysl.

 

 

 

 

Články - další články

Doporučujeme