VIDEO: Dívka je neuvěřitelný talent, ve dvanácti letech složila operu! Přirovnávají ji k Mozartovi

10. dubna 2017·Články·Redakce

Vídeňská státní opera uvede v nadcházející sezóně unikátní projekt. Je jím dílo školačky, které je teprve dvanáct let! Složila operu s názvem Popelka a premiéru bude mít v lednu.

Alma Deutscherová je školou povinný talent britské hudební scény. Místo populární hudby se ale mladá slečna zaměřila na operu. Její Popelka měla už světovou premiéru na jevišti jedné nezávislé produkce ve Vídni.

Alma si od svých čtyř let začala broukat různé melodie a završila to složením Popelky, kde hlavní hrdinku obdařila inteligencí a ubrala na její známé pasivitě. Její hlavní hrdinka je utlačovanou ženou, která se zamiluje do prince díky jedné jeho básni.

Vznikající hvězda uměleckého světa hraje na housle i klavír a často je přirovnávaná k božskému Mozartovi. Už jako šestiletá holčička složila svou první klavírní skladbu. S největší pravděpodobností vzniká právě teď hvězda s bohatým vnitřním světem a nevšedním talentem. Jako jedna z mála svých vrstevníků tíhne k hudbě, která dvanáctileté děti často neoslovuje.

 

Články - další články

Doporučujeme