Z pražské školky se ztratily tři děti! Učitelky neznaly ani jejich jména. Policisté je nakonec našli nahé!

23. června 2017·Články·Redakce

čtk

Desítky pražských policistů a také městští strážníci ve čtvrtek kolem poledne pátrali po dvou dívkách a jednom chlapci ve věku, tři, čtyři a pět let, kteří se ztratili učitelkám z mateřské školky v lesoparku Cibulka. Děti se našly zhruba po půlhodině, vyšetřování ale ukázalo, že učitelky neznaly jména dětí a policii zavolaly až desítky minut poté, co zjistily, že jim děti chybějí. Na webu to dnes oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Policie věc nadále vyšetřuje. “Prioritně musí policisté dojít k závěru, zda se učitelky dopustily něčeho protiprávního, tedy přestupku, nebo trestného činu. Stran prošetřování také zatím pracujeme s možností, že událost ve finále nebudou řešit policisté, potažmo správní orgány či soudy, ale jiné kompetentní orgány,” uvedl mluvčí.

Policisté k ohlášenému pohřešování tří dětí vyjížděli do ulice Naskové v Praze 5. Na místě podle Hulana zjistili, že učitelky zmizení dětí zaregistrovaly, až když si všimly tří odložených batohů, a ohlásily ho po desítkách minut pátrání na vlastní pěst.

Kvůli rozlehlosti lesoparku na místo dorazili také pátrači krajského ředitelství, kteří podle mluvčího vyjíždějí k vůbec nejdůležitějším případům pohřešování, připravený vrtulník nakonec nebyl potřeba. “Všichni ´drobci´ byli v době nálezu nazí, protože jim prý bylo horko. Některé své svršky děti třímaly v ručičkách, jiné policisté našli cestou lesem zpět do školky,” napsal Hulan. Bylo podle něj štěstí, že děti nenapadlo jít se v parném dni koupat do rybníčku, nedaleko kterého se našly.

Zdroj: ČTK

 

Články - další články

Doporučujeme