6 nejslavnějších psích celebrit: Víte, kolik za role dostávali Rex nebo šišlající pes Fofola?

15. září 2016·Zábava·Redakce

Nejsou dvounohými herci, přesto se z nich díky roli ve filmu nebo reklamě staly celebrity. Podívejte se na nejslavnější psy, kteří i za pouhý štěk inkasovali tisíce dolarů.

1. Lassie

Kolie Lassie je vůbec jedním z nejslavnějších filmových psů světa. Ve filmu se poprvé objevila už v roce 1943, ale nebyla to fenka, nýbrž pes Pal. Lassie si nakonec v dalších pokračováních zahrálo sedm pejsků, všichni přitom byli potomky Pala. 

Co se týče honoráře, v seriálu Lassie dostávala v přepočtu tři tisíce korun za díl. Čtyřista tisíc její páníček dostal za jeden celovečerní film.

2. Rex

Psí hrdina legendárního rakouského seriálu se jmenoval Reginald. protože se seriál těšil velké oblibě, Reginaldova trenérka se s výší honorářů nemusela upejpat. Za jeden natáčecí den si přišli na více než sto třicet tisíc korun.

3. Goro, bílý pes

Japonský seriál o slepé dívce a jejím psovi Gorovi byl v 80. letech totálním trhákem. Ačkoli byl Goro psí hvězdou, podle informací japonských webů honorář nedostával. Za dobře odvedený výkon dostával jen suši.

 

4. 101 dalmatinů

Tenhle film se zatím může pyšnit největším psím komparzem v historii. Pejsků ale nebylo 101, smečku jen šikovně naklonovali specialisté na filmové triky. Majitelé dalmatinů si samozřejmě přišli na hollywoodský honorář. Za film dostali v přepočtu více než tři miliony korun.

5. Maxipes Fík

Nakreslil ho Jiří Šalamoun a namluvil Josef Dvořák, a ačkoli je kreslený, u nás je dodnes považován vedle psa Bohouše Jiřího Sováka a jezevčíka Tomáše Holého za jednu z největších psích celebrit. Maxipes je nesmrtelný, ale protože je kreslený, hraje zadarmo, ale s láskou k dětem.

PSALI JSME: 10 nejvtipnějších kříženců jezevčíka: Jak vypadá napůl s dogou nebo vlčákem?

6. Štěfan “Fofola”

Nejznámější psí celebritou posledních let je zubatý psík Štefan, který se u nás proslavil v reklamě na limonádu. Ve skutečnosti je to Američan a jmenuje se Tuna. Jeho panička Courtney Dasher se ho ujala úplně zadarmo, protože ho kvůli jeho předkusu a zvláštnímu zjevu nikdo nechtěl. Dneska si Courtney může gratulovat, protože Tuna z ní udělal milionářku.

Kolik ale tenhle kříženec čivavy a jezevčíka za role dostává, to majitelka říct nechce. Špatně se ale Tuna určitě nemá a momentálně zvyšuje počet svých followerů na Instagramu, kterých se už blíží ke dvěma milionům. Prostě celebrita!

Zábava - další články

Doporučujeme