ANKETA: Sladký život znovu a současně. Může remake slavného filmu uspět?

13. července 2015·Zábava·Redakce

Zdá se, že předělávání slavných filmů nemá konce a nevyhýbá se ani klasickým snímkům. Tentokrát bude Hollywood nově natáčet vrcholné dílo Federica Felliniho Sladký život.

“Už vícekrát nám nabízeli remake filmu, snímek, který se odehrává dříve nebo později než Sladký život, ale vždy jsme to odmítali,” řekla režisérova neteř Francesca Felliniová. Důvěru dala rodina až italskému producentovi Danielovi Di Lorenzovi, který se bude se společností AMBI podílet i na financování nového zpracování “La Dolce Vita”.

Film z roku 1960 ukázal život římské smetánky v nepříliš lichotivém světle a způsobil ve své době skandál. Postavila se proti němu katolická církev a konzervativní poslanci požadovali, aby se nesměl uvádět. V současnosti je ale považován za vrchol Felliniho tvorby a například scéna s Anitou Ekbergovou koupající se ve fontáně di Trevi se zapsala do dějin.

“Všechny prvky, které ze Sladkého života udělaly filmovou klasiku, budou v novém zpracování zachovány,” ujistil jednatel AMBI Andrea Iervolino. “Plánujeme příběh ze současnosti, který se kvalitou vyrovná originálu,” dodal. Myslíte si to také? Hlasujte v naší anketě.

 

Zábava - další články

Doporučujeme