Co soutěžící Survivor 2022 čeká a nemine? O definitivním vítězi rozhodne porota

8. ledna 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Soutěžící reality show Survivor. (Foto: se souhlasem TV Nova)

Kdo z řad českých a slovenských celebrit se rozhodl "bojovat o přežití" už víme. Víte ale také, jaká jsou pravidla Survivor, která se již potřetí vrací na české obrazovky? A za co mohou být soutěžící okamžitě vyřazeni? Je jasné, že je čekají složité úkoly v nelehkých podmínkách. S pravidly soutěže přišel Blesk.cz.

11. ledna na Nově se můžete těšit na oblíbenou reality show Survivor, která je letos okořeněná tím, že mezi soutěžícími budou i české a slovenské celebrity, které budou mít příležitost ukázat, že nejsou žádné bábovky a umí vystoupit ze své komfortní zóny.

Seznam této poloviny účastníků je již známý a někteří z nich mnohé jistě překvapili, a už se nemohou dočkat, až je uvidí bojovat v divočině na jednom z ostrovů Dominikánské republiky “o přežití”. Pamatujete si ale, v čem přesně tato soutěž spočívá, co účastníky čeká a jak mohou dosáhnout výhry, která činí 2 a půl milionu korun?

Pravidla soutěže

Základem soutěže je rozdělení soutěžících do kmenů, které mezi sebou pravidelně soutěží o různé výhody nebo imunitu. Kmen, který získá imunitu, totiž nemusí na kmenovou radu. Ten z kmenů, který výzvu o imunitu prohraje, totiž musí vybrat jednoho svého člena, který z kmenu odejde. Specialitou soutěže v podání Novy, kde se dvě řady vysílaly pod názvem Robinsonův ostrov, je ostrov vykoupení, kde vyřazený čeká na další kolo vyřazování a následně se s dalším vyřazeným utká o šanci zůstat ve hře.

Poté, co je ze soutěže vyřazena polovina účastníků, dochází ke sloučení obou kmenů do jednoho. Od té chvíle hráči hrají sami za sebe. Kromě imunity, kterou mohou vyhrát v soutěžích je zpravidla v táborech kmenů ukryta i soška individuální imunity, kterou může hráč, který ji objeví použít podle svého uvážení. O definitivním vítězi, který si domů odveze 2 500 000 rozhodne porota složená z vyřazených v druhé polovině soutěže.

A jaké chování nebo jednání by pro každého soutěžícího znamenal okamžitý konec v soutěži? V rámci taktiky nesmí soutěžící nabízet podíl na výhře, mimo oficiální výzvy je zakázáno jakékoli násilí mezi hráči a také se hráči musí řídit platnými zákony země, ze které jsou a země kde se natáčí.


Zábava - další články

Doporučujeme