Dámský klub: Jaké máte tipy na společenské hry na dovolenou? 

22. července 2015·Zábava·Redakce

Na dovolené chce mít každý skvělé počasí a bohatý program. Co ale dělat, když začne pršet nebo máte dlouhou chvíli? Zkuste některou ze společenských her! Dnes o nich bude řeč v Dámském klubu na Frekvenci 1.

Karty a kostky

Karty mají tu obrovskou výhodu, že vám nezaberou skoro žádné místo v zavazadle. Další výhodou je fakt, že vám na běžnou karetní hru stačí jen dva hráči. Pokud se sejde větší parta lidí, i v takovém případě jsou karty použitelné. Ať už hrajete prší, žolíky nebo třeba mariáš, o napětí nebude nouze.

Dobrou alternativou ke kartám jsou kostky. Také neváží skoro nic a hrát je může celá rodina, včetně těch nejmenších. Dnes jsou navíc oblíbené i kostky s obrázky, ze kterých sestavujete příběh.  

Deskové hry

Asi tou nejoblíbenější jsou u nás v posledních letech Activity. Kreslení, pantomima i mluvený projev jsou třeba v podání lehce ovíněných hráčů naprosto dokonalou zábavou. Velmi vydařenou deskovou hrou je i Telepatie nebo Time´s Up! Tu si můžete vytvořit i sami.

Stačí, když každý hráč napíše na papírek deset slavných jmen (filmů, filmových postav,…). Všechny papírky se sesypou do klobouku a po jednom se losují. Podle pravidel hry Time´s Up se obsah vylosovaných papírků nejdřív slovně opíše, v dalším kole se popisuje jen jedním slovem a ve třetím kole postavy z papírků předvádíte pantomimicky. Zaručujeme jedinečnou zábavu.

A jaké společenské hry doporučují moderátorky Dámského klubu?

Aneta: Moc na hraní společenských her nejsem. Spíš si ráda povídám a zpívám u táboráku. Ale když už někde jsme a je dobrá parta, baví mě Člověče nezlob se, Aktivity a třeba prší… 🙂

Markéta: Mě baví karty, Aktivity, Ubongo…A moc se mi líbí, když vyhrávám. Bohužel to často nezažívám 🙂

O společenských hrách si s námi můžete popovídat už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1. 

Zábava - další články

Doporučujeme