Dívka chytla z kohoutkové vody nebezpečného parazita: Hrozí jí slepota či smrt

14. srpna 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Skye Wheeler

Občas nám zdánlivě nepatrná věc změní celý život. Své o tom ví studentka z Velké Británie Skye Wheeler (19). Ta si jednoho dne umyla oči vodou, která obsahovala nebezpečného parazita rodu Acanthamoeba keratitis. Zdravotní problémy, které jí způsobil, jsou bohužel nevyléčitelné a dívka tak každý den bojuje o holý život.

Mladá dívka nebyla nikdy ten typ člověka, který by se choval nezodpovědně či lehkovážně. Parazit se do jejího těla dostal, když bylo dívce 14 let přes kohoutkovou vodu. Zalezl jí pod kontaktní čočku, kde pomalu začal nahlodávat oko. Napadení způsobilo chronickou infekci, která spustila chronický únavový syndrom. “Už jen čekám, jestli mě to všechno zabije, nebo připraví o zrak,” svěřila se studentka serveru Mirror.

“Život mám rozervaný na kusy. I přes léčbu trvající roky se můj stav nezlepšil, ale zhoršil,” zoufá si dívka. Kvůli chronickému únavovému syndromu nezvládá už ani chůzi. Po domově ujde maximálně pár kroků a jinak se pohybuje zásadně na invalidním vozíčku. Na zahradě prý nebyla několik měsíců. Je velmi slabá a nezvládá ani základní aktivity, kterým se její vrstevníci běžně věnují.

Parazit v jejím těle je v současnosti v klidovém stadiu a onemocnění se zatím zastavilo. Kdykoli však může dojít ke změně s tragickými následky. “Kdykoli se můžu probudit a můj stav se bude jen zhoršovat,” popsala dívka.

Zábava - další články

Doporučujeme