Dívka zfalšovala zamítavý dopis z vysněné školy svého expřítele: Nechtěla, aby se odstěhoval

24. června 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Eric Ambramovitz. Zdroj: Reprofoto Youtube / Greatest Night Ever

Nadějnému klarinetistovi Ericu Abramovitzovi (20) z Kanady se podařilo získat stipendium u světově proslulého hudebníka Yehudy Gilada na studentově vysněné konzervatoři Colburn v Kalifornii. Skvělou zprávu se ovšem nedozvěděl, protože se mu do e-mailu nabourala jeho partnerka. Ta ze strachu, že by se Abramovitz odstěhoval, smazala zprávu o přijetí a z falešné adresy odeslala e-mail informující o zamítnutí žádosti. Případ se dostal až k torontskému soudu.

Více než 6 milionů korun (375 000 kanadských dolarů, tedy asi 6,2 miliónu Kč, pozn. red.) musí zaplatit Kanaďanka Jennifer Lee svému bývalému příteli za to, že mu zničila mimořádně rozjetou kariéru. Talentovaný klarinetista Eric Abramovitz se přihlásil na americkou konzervatoř Colburn v Kalifornii, pod křídla světově proslulého Yehudy Gilada, který každý rok přijme z množství zájemců jen dva studenty. Ti mají potom o angažmá postaráno a mohou si vybírat z nejlepších orchestrů světa.

Jedním z přijatých se stal právě Abramovitz, bohužel se o skvělé zprávě nedozvěděl. Jeho tehdejší přítelkyně, spolužačka Jennifer Lee, se nabourala do jeho e-mailu a sledovala odpovědi z dalekých univerzit, kam se hlásil.

Ze strachu, aby se její partner neodstěhoval, pak odepsala na e-mail sdělující báječné novinky z účtu Abramovitze, že bohužel nemůže stipendium přijmout. Původní e-mail smazala a z falešné adresy se jménem Gilada, kterou k tomu účelu vytvořila, odeslala e-mail se zamítající zprávou.

Ve smyšleném e-mailu napsala, že Abramovitzovi škola nabízí alespoň menší stipendium s částknou 5 tisíc dolarů, věděla ale, že by si klarinetista studium na velmi drahé škole spolu s ubytováním a dalšími náklady nemohl dovolit. Podobně si potom počínala ještě v případě několika dalších škol.

Abramovitz byl z odmítavé odpovědi velice zklamaný, ale postupně se s ní smířil. Nastoupil na levnější kurz na Colburnu, kde měl s Yehudou Giladem alespoň jednu hodinu týdně. A tam také všechno prasklo. Světově uznávaný klarinetista Gilad se studenta zeptal, proč ho odmítl, když na školu stejně nastoupil. Ten dotaz nechápal a ptal se profesora, proč odmítl on jeho.

Nakonec Abramovitz ukázal Giladovi zamítavý e-mail a profesor studenta informoval, že nic takového nikdy nenapsal. A začal mladík tušit, odkud vítr vane. “Byl to opravdu zničující pocit neuvěřitelné zrady,” řekl Abramovitz CNN. “Přimělo mě to uvažovat nad celým vztahem a přemýšlet, že všechno mohla být lež,” svěřil se klarinetista.

S Jennifer Lee spolu začali žít po pouhém měsíci vztahu a po čase se stejně rozešli, údajně ze zcela jiných důvodů. “Zjistit, že to byla osoba, které jsem věřil nejvíce a kterou jsem miloval, bylo zároveň bodnutí do zad i do srdce,”vyjádřil se mladík pro The Guardian.

A celou věc se rozhodl řešit soudně, protože uniklá možnost výrazně ovlivnila jeho budoucí kariéru. Našel sice uplatnění v Nashvillském symfonickém orchestru a nedávno také získal místo místo druhého klarinetisty v symfonickém orchestru v Torontu, pokud by ovšem studoval u Yehudy Gilada, mohla jeho kariéra vypadat zcela odlišně.

Za pravdu dal mladému muži i soud. Soudce David Corbett přiznal, že bylo velice náročné stanovit přesnou částku odškodnění za ušlou možnost výjimečného studia pro talentovaného žáka. Nakonec dospěl k částce 375 000 kanadských dolarů, tedy asi 6,2 milionu korun.

Zábava - další články

Doporučujeme