Do kin míří dojemný snímek Pes. V hlavní roli se objeví Channing Tatum

23. února 2022·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Channing Tatum ve snímku Pes. (Foto: se souhlasem Bontonfilm)

Road movie, komedie a film plný dojetí pro všechny milovníky psů v jednom. Channing Tatum se ve filmu Pes vydá na cestu podél pobřeží Tichého oceánu s jediným společníkem, se psem, kterého veze na pohřeb jeho bývalého pána. On a čtyřnohý pasažér jsou svérázní a tvrdohlaví a rozhodně to není láska na první pohled. Navíc není úplně jasné, kdo tu má vlastně za ušima a kdo poslouchá koho. Pro oba je ale společná cesta nakonec důležitější.

Mariňák Briggs ve výslužbě dostane úkol. Má dopravit fenku Lulu na pohřeb jejího bývalého pána. Vyrážejí společně na cestu autem, aby se během týdne dostali na místo určení. Namachrovaný lehkovážný frajer a svéhlavá psí dáma jsou ale poměrně neslučitelní. Lulu umí zdemolovat auto, zničit nadějné rande i utéct. Průšvihy z nich ale postupně vytvoří skvělý tým.

Snímek je pro hlavního hrdinu Channinga Tatuma nebývale osobní a emotivní. Film totiž přímo inspirovala jeho podobná cesta, kdy vzal svého umírajícího psa na několikadenní výlet autem do neznáma. Právě na počest jeho zesnulého životního přítele nese pes ve filmu jméno Lulu. Druhou inspirací byla pro režiséra práce na dokumentu o vojenských psovodech a jejich psech. “Spojení a pouto opravdu tvrdých a drsných vojáků ve skutečné válce s jejich psy je jedinečné a opravdu vhání slzy do očí. Jejich soužití ale zároveň vede k řadě komických situací a je plné zábavných momentů,” řekl režisér Reid Carolin.

Channing Tatum je hollywoodská hvězda rozkročená do několika žánrů. Je komediální herec, akční tvrďák i romantický krasavec. Pestrost jeho kariéry, v níž nechybí humor, tvrdé svaly ani emoce, dojetí a slzy odráží i film Pes.


Zábava - další články

Doporučujeme