Dobový seriál Zlatá labuť míří na obrazovky. Irena je intrikánka a milovnice luxusu, říká o roli Ryška

19. ledna 2023·Zábava·Redakce

Zlatá labuť. (Foto: se souhlasem TV Nova)

V únoru se diváci s televizí Nova podívají do historie. A to prostřednictvím dobového seriálu Zlatá labuť. Ten režíroval Braňo Holiček společně s Biserem A. Arichtevem. Jednu z postav ztvární i herečka Kristýna Ryška, a to konkrétně Irenu, dceru majitele obchodního domu. Jaká bude její postava? To odtajnila serveru Nova.cz.

Moje postava se jmenuje Irena Mašková, jsem dcera v rodině, která vlastní Zlatou labuť. Je to prostřední dcera. A tak trošku tu firmu vede, respektive se o to snaží. Je to docela jeden z jejích velkých cílů. A dělá proto různé věci, aby toho svého dosáhla,” uvedla pro televizi Kristýna Ryška s tím, že bude i lehce intrikovat. Mnohdy to dělá z pragmatických důvodů, protože se chce postarat o rodinu a myslí si, že to nikdo jiný není schopen zvládnout,” dodala.

Děj seriálu se odehrává na přelomu třicátých a čtyřicátých let dvacátého století. Vzhledem k době je překvapující, že si zrovna Irena jde tvrdě za svým. Je to kariéristka a milovnice luxusu,” doplnila herečka. Ale sama by s ní na kafe jen tak nešla.

Seriál bude vyprávět osudy lidí spjatých s obchodním domem Zlatá labuť, ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v Československu. Pro natáčení bylo vytvořeno více než dva tisíce kostýmů. Hlavní dvojici zde ztvární Adam Vacula a Marta Dancingerová. Dále se můžete těšit na Petra Kostku, Danielu Kolářovou, Robina Ferra, Tomáše Töpfera, Simonu Lewandowskou a další.


Zábava - další články

Doporučujeme