Druhá adventní neděle je tady. Cukroví a dárky mají hlavní slovo

10. prosince 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Ani jsme se nenadáli a do Vánoc už zbývají méně, než tři týdny. Co je potřeba tento týden udělat, abychom na Štědrý den měli všechno připravené a nebyli ve stresu? A jakou symboliku má druhá adventní neděle? Odpovídá web Vánoční-dárky.cz.

Druhý adventní neděle nás vede k zamyšlení se nad vztahy mezi lidmi a představuje okamžik, kdy se soustředíme na to, které lidi máme rádi. I proto pro ně začínáme pomalu shánět č i vyrábět dárky. „Tím, že jim vybíráme dárky, jsme nuceni přemýšlet o jejich povaze, o tom, jací jsou, jak je vnímáme, čím bychom jim udělali radost. V tom okamžiku jsme srdcem s nimi. Dárky jsou forma poděkování a úcty k člověku. I to je důmyslně vymyšlené,” říká k symbolice druhého adventního týdne Ladislava Sůvová – autorka knížky Naše tradice.

Domovy už bývají vánočně nazdobené a voní jimi první vánoční cukroví. Nejčastěji perníčky. A můžeme si začít připravovat i křehká těsta. Nejčastěji na linecké, ořechové, čokoládové, těsto na prachy či vanilkové rohlíčky. Ty zabalte do potravinové fólie a nechte je uložené v chladu. Další den z nich upečte cukroví a nechte jej rozležet.

Můžete začít slepovat i marmeládami, ale s krémy ještě počkejte. Upéct můžete i kokosky a cukroví ze sněhového těsta a uložte je na chladném a suchém místě. A vrhněte se na vymýšlení, nakupování  a balení vánočních dárků. Je dobré už mít představu, co komu koupíte. Ideální je, když dárky rovnou zabalíte, opatříte je jmenovkami a uložíte na tajné místo. Pak s balením nemusíte šílet na Štědrý den.

 


Životní styl - další články

Doporučujeme