Dvojčata dostala jména Covid a Corona. Rodiče chtěli být originální

8. dubna 2020·Zábava·Karolína Stránská

Ilustrační foto

Nová doba si žádá nové trendy. Možná by se na první pohled zdálo, že pandemii koronaviru si nikdo nebude chtít zapamatovat do konce života. Tito rodiče to ale mají jinak.

Manželská dvojice z Indie pojmenovala svoje novorozená dvojčata právě po světové epidemii jakožto symbol vítězství nad karanténou a strastmi souvisejícími s koronavirem. Malí Covid a Corona se narodili v nemocnici v indickém Raipuru v brzkých ranních hodinách 27. března.

Rodiče Vinay a Preeti řekli, že si neobvyklá jména vybrali, aby se pokusili zahnat strach a úzkost, které jsou s těmito slovy spojovány, a také aby učinili narození dvojčat zapamatovatelnějším. Dvojice také poznamenala, že možné své děti později přejmenuje.

“Prozatím jsme je pojmenovali Covid (chlapec) a Corona (dívka). Porod nastal po několika komplikacích a tak jsme s manželem chtěli, abychom si tento den zapamatovali. Ano, tento virus je nebezpečný, ale díky němu se lidé začali soustředit na hygienu, dezinfekci a dobré návyky. Proto nás tato jména napadla.”


Zábava - další články

Doporučujeme