Dívka prospí 20 hodin denně. Může za to vážná diagnóza

11. května 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Většina z nás by si ráda dopřála trochu více spánku, než se nám běžně dostává. Přesto této dívce zřejmě nikdo nezávidí. Emily Rowland (16) totiž trpí formou epilepsie, kvůli které prospí až 20 hodin denně. Netřeba říkat, že to dramaticky ovlivňuje její život.

Emily Rowland z Georgie trpí vážnou formou epilepsie. Zažívá kvůli ní velké množství záchvatů, které ji připravují o její vědomí. Dívka proto prakticky prospí více než 20 hodin denně. Existuje navíc vysoké riziko, že by ve spánku mohla zemřít, a tak ji musí neustále někdo hlídat.

Emily se dříve ráda účastnila různých soutěží krásy, které jsou v Americe velmi oblíbené. Kvůli svému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu však soutěžení musela zanechat. A co hůř. Dívka už dva a půl roku nebyla ve škole. Normální život středoškolačky je pro ni něco absolutně nedosažitelného. Spoustu času musí trávit v nemocnici.

V současnosti se o Emily na plný úvazek stará její maminka Brandi. Poprvé si prý všimli, že s Emily něco není v pořádku, když si začala stěžovat na časté a silné bolesti hlavy. Někdy nemohli rodiče Emily vůbec probudit, aby šla do školy. Do spánku upadala ve stoje, když se snažila obléct, nebo cestou do školy. Stěžovala si také, že je jí špatně.

Rodiče vzali dceru k lékaři a ten jí před osmi lety diagnostikoval epilepsii. Od té doby se kvůli nebezpečným záchvatům přidaly ještě příznaky demence. Emily se však nemíní vzdát a snaží se vést svůj život alespoň trochu k obrazu svému. Našla si přítele a i když říká, že je trochu smutné vidět život, který si plánovala, jak jí mizí před očima, pořád si hodlá užít alespoň to, co může.

Zábava - další články

Doporučujeme