FOTO: Karel IV. a jeho průvod dorazil v neděli na Karlštejn, přinesl klenoty!

6. června 2016·Zábava·Redakce

Český král Karel IV. se svou chotí Alžbětou Pomořanskou a s rytíři, jezdci a dalšími příslušníky královského dvora dorazil v neděli na hrad Karlštejn, aby v Kapli sv. Kříže uložil korunovační klenoty. Podívejte se na fotografie!

V Karlštejně se císař Karel IV. setkal s poselstvím vévody bavorského Štěpána, které vyrazilo z Berouna. Tento druhý průvod byl novinkou letošního ročníku. Na louce v Karlštejně vladaře, od jehož narození uplynulo v květnu 700 let, přivítali starostové samotného Karlštejna i okolních obcí. Císař udělil výsady Berounu, Karlštejnu, Tetínu a Srbsku a pak se společně s družinou občerstvil. Když seděli u tabule, ukazoval jim sokolník umění své a svých dravců.

Pak se průvod vydal na cestu vzhůru a pouť zakončil na karlštejnském nádvoří. Letos byl průvod vzhledem ke kulatému výročí narození Karla IV. velmi početný, zapojily se do něj tři stovky jezdců a pěších v dobových kostýmech z Česka i zahraničí. Neodmyslitelnou součástí programů v obcích, kterými prochází, jsou rytířské souboje, dobová hudba nebo vystoupení tanečnic.

Zábava - další články

Doporučujeme