FOTO: Nejchytřejší pes na světě? Za pamlsky se naučil platit

7. května 2018·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Angela Garcia Bernal (Facebook)

Chytrost není výsadou pouze lidského druhu, ale také zvířat. Platí to i pro psa, který pobývá v kampusu na univerzitě v Kolumbii. Naučil se totiž platit za pamlsky.

Posledních pět let se univerzita v kolumbijském městě Monterrey stala domovem pro černého psa Negra. Hlídá kampus a škola se za odměnu o něj pečlivě stará, ať už jde o jídlo nebo vodu.

Na pozemku se také nachází bufet, kam si studenti chodí kupovat o přestávkách svačinu. Negro si všiml, že děti při placení pokaždé něco dostanou. Rozhodlo se tedy, že to také zkusí. Vzal do pusy spadlý list ze stromu a namířil si to do bufetu. Postavil se na zadní, opřel se o stolek a prodavači dal list. Ačkoli Negro dostal zadarmo vždycky všechno, na co si pomyslel, učitelé a další pracovníci byli překvapení, jak chytrého psa vlastní mají.

Od té doby mají pro Negra vždy připravený pamlsek výměnou za to, že jim donese něco na oplátku. “Šel do obchodu a sledoval, že děti dávají peníze a něco za to obdrží,” prozradila učitelka Angela Garcia Bernal serveru The Dodo. “Jednoho dne se spontánně objevil s listem v ústech, vrtěl ocasem a dal najevo, že by chtěl sušenku,” připomněla, jak to celé začalo.

Zábava - další články

Doporučujeme