GALERIE: Fanoušci se rozloučili s tvůrcem Spongeboba. Vytvořili dojemná díla

28. listopadu 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda

Ve věku 57 let v pondělí zemřel americký kreslíř, animátor a mořský biolog Stephen Hillenburg, který se proslavil především jako tvůrce animovaného seriálu Spongebob v kalhotách. Hillenburg zemřel kvůli amyotrofické laterální skleróze, neurodegenerativnímu onemocnění, které se v roce 2014 dostalo do povědomí lidí v souvislosti s takzvanou kbelíkovou výzvou. Při té si lidé na hlavu vylévali kbelík s ledovou vodou. 

První seriál o Spongebobovi, který Hillenburg napsal, produkoval i režíroval, se vysílal v roce 1999. Hillenburg ale začal vytvářet figurky mořských tvorů již mnohem dříve v době, kdy přednášel v Kalifornii mořskou biologii.

Seriál o žluté mořské houbě v kalhotách vyhrál řadu ocenění včetně čtyř televizních cen Emmy a dočkal se i filmového či muzikálového zpracování. Hillenburg věřil, že pokud děti i dospělí uvidí v pohádce nejrůznější mořské druhy, začnou se možná více zajímat o stav pozemských oceánů.

Postavičky, které vytvořil, si skutečně dokázaly získat miliony fanoušků po celém světě a jeho odkaz tak nepochybně bude žít dál. Řada příznivců již svůj zármutek nad skonem filmaře vyjádřila dojemnými kresbičkami ze Spongebobova světa. Která se vám líbí nejvíce?

Zábava - další články

Doporučujeme