Žena se rozhodla fotit realitu mateřství. Takhle vypadá život maminek

25. dubna 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Fotografka Giedre Gomes ve své kariéře nafotila už velké množství snímků rozjásaných maminek s roztomilými dětmi. Jako matka dvou synů ve věku 3 a 5 let však sama moc dobře ví, že mateřství takhle vždycky nevypadá. Rozhodla se proto nafotit sérii realistických fotek maminek v domácnosti.

“Mateřství, to je nepamatovat si, jaké to je spát celou noc, a utřít více hovínek, než jste si kdy mysleli, že v životě uvidíte,” napsala Gomes na svou facebookovou stránku.

“Chtěla jsem ukázat skutečný život, realitu, rutinu a to, jak je každý den úplně stejný. Snídaně, oběd, večeře, vaření, uklízení, nádobí, prádlo, řízení, nakupování, každý den úplně to samé znova a znova. Chtěla jsem ukázat obrázky, se kterými se mámy dokážou ztotožnit,” svěřila autorka v pořadu Good Morning America, co ji k sérii přivedlo.

“Mateřství, to je nemít už nikdy žádné soukromí, nikdy nečůrat a nesprchovat se v klidu. Mateřství, to je používat své tričko k otírání nudlí a špinavých obličejů. Mateřství je učit se, jak zvládnout všechno jednou rukou, zatímco v té druhé máte dítě,” popisuje žena na své stránce.

“Mateřství je vzbudit se s malým zadkem nebo chodidlem v obličeji. Mateřství, to je kojení kdykoli a kdekoli. Mateřství jsou legíny a ošklivé vlasy. Mateřství je už nikdy nenakupovat sama. Mateřství je už navždycky mít špinavé auto,” pokračuje žena ve výčtu.

“Mateřství znamená už nikdy si nemoct vzít marodní, protože je to práce na 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, bez nároku na honorář. A ten seznam pokračuje. Ale nakonec – nechtěla bych to nijak jinak. Být matkou znamená být kompletně a zcela zahlcena láskou, radostí, zodpovědností a nesobeckostí,” uzavírá Gomes.

Zábava - další články

Doporučujeme