Hospodský obešel opatření a uspořádal soutěž jedlíků. Stačilo klání označit za oficiální sport

24. listopadu 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Hospodský Craig Harker (33) uspořádal soutěž stravování ve svoji hospůdce ve Stockonu. Bohužel v Anglii stále platí vládní opatření, které nařizuje, aby restaurace a bary byly zavřené. Majitel ale trvá na tom, že žádná pravidla neporušil, jelikož soutěž jedlíků je podle něj "elitním sportem". Rada města se rozhodla, že proti němu nakonec žádné právní kroky dělat nehodlá.

Vládní opatření ve Velké Británii stanovuje, že pohostinská zařízení, jako restaurace, hospody a bary musí být uzavřeny. Ve výjimkách mohou poskytovat jen jídlo s sebou. Přesto si Harker uspořádal veřejnou soutěž jedlíků. Stačilo ji označit za “elitní sport” a nařízení na něj rázem nemůže.

“Vládní pokyny stanoví, že elitní sporty mohou pokračovat i během lockdownu a v soutěžním stravováním existuje vyšší liga a to je Britská liga v stravování,” uvedl Harker pro Daily Mail. Tudíž se řídil přesně pokyny a žádné nařízení neporušil.

To se ale nelíbí jeho spoluobčanům, kteří jej udali radě města. “Úředníci provedli šetření a rychle zjistili, že v prostorách v současné době neprobíhá žádná proti zákonná aktivita, a proto nebudou podniknuta žádná další sankční opatření,” uvedli radní města pro Daily Mail.

“Názory ostatních lidí nejsou relevantní, je to zábavné, bezpečné a pokud vládní pokyny stanoví co máme dělat, tak to uděláme,” dodal majitel hospody.

Není to ale poprvé, co se Harker dopustil nějakého kontroverzního činu. V roce 2017 se dostal pod palbu médií za to, že propagoval nacistické snímky a převlékl se za Adolfa Hitlera. Zde se bránil, že šlo pouze o zábavu k jedné z akcí pořádané v jeho podniku.

Co na to Jan Kraus?


Zábava - další články

Doporučujeme