Vyhledávání
Jágr nerad zelí, vedou těstoviny a rýže. Vařit pro hokejisty není legrace
Mít v hlavě potřebné nutriční hodnoty, neustále vymýšlet nové kombinace jídel a pak spoléhat na to, že vám všechno schválí kondiční trenér. S tím vším se musí potýkat šéfkuchař, u kterého se stravují hokejoví reprezentanti.
“Všechny pokrmy vychází z rýže nebo těstovin, na kreativitu není moc prostor. Je třeba mít velkou fantazii a dělat jídla tak, aby se moc neopakovala a hráčům chutnala,” cituje server isport.cz Patrika Bečváře. Ten je šéfkuchařem hotelu Selský dvůr, kde česká hokejová reprezentace pobývá během letošního MS.
Menu připravuje na pět dní dopředu a pak ho ještě musí konzultovat s kondičním trenérem týmu. Sami hokejisté ale moc vybíraví nejsou a chutná jim náramně. “Jsou trochu jako kobylky. Trenér měl strach, aby moc nepřibrali,” prozradil Bečvář, kterého přišel “zkontrolovat” i Jaromír Jágr. “Říkal, že mu nechutná červené zelí,” smál se šéfkuchař.