Je to ryba? Nebo drak? Rybáři z vody vylovili dvě podivná stvoření

18. března 2018·Zábava·Karolína Stránská

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Obyvatele ruského Novosibirsku zaskočil velmi zvláštní úlovek z místní řeky Irtyš. Rybář Alexej (25) z ní totiž vytáhl dvě stvoření připomínající křížence ryb a draka. Nezvyklí tvorové by prý mohly být štiky zmutované kvůli raketám startujícím z Bajkonuru.

Ryba? Nebo mystické stvoření z pohádek? Když mladý rybář Alexej vytáhl z vody dvě macaté štiky, všem okolo se honily hlavou podobné myšlenky. Větší z ryb vážila 14 kg a na hlavě měla dva rohy a menší vážila 7 kg a na hlavě měla rohy hned čtyři. Zvláštní stvoření tak štiku připomínala jen vzdáleně, odborníci se ale po detailním prozkoumání shodli na tom, že jde právě o štiku a ne o jinou rybu.

Co se ale rybám stalo, že došlo k tam nezvyklým mutacím? Teorií je hned několik. Místní obyvatele už například několik let dětí znečištění způsobené kosmodromem Bajkonur na území Kazachstánu. Spadané části raket pak obsahují další nebezpečné látky. Novináři už dříve spatřili původ některých dětských onemocnění v oblasti právě v látkách z raketového paliva. Poblíž města se také nachází těžební společnost.

Ředitel laboratoře Zoologického institutu Ruské akademie věd Arkadij Baluškin však podobné myšlenky rázně odmítá. „Jakákoli změna, která se děje po vlivem chemických látek nebo ozařování, nevede k takovýmto novým formacím,“ sdělil pro list The Siberian Times. Podle něj by takto postižená štika mohla mít nádor, nikoli však rohy. Přiznává také, že aby rybu správně určil, musel se na ni podívat osobně.

Záhada se zřejmě jen tak nevyřeší, poněvadž úspěšný rybář Alexej své dva neobvyklé úlovky snědl. Ačkoli mohly být ryby nebezpečné, mladému muži se prý nic nestalo. Nechal si akorát hlavy, které vysušil a vystavil, aby měl na nález památku.

Местный рыбак выловил в Иртыше аномальных рыб. Рыбалка проходила неподалеку от деревни Чекрушево и Широковской базы….

Zveřejnil(a) Avdey Ashotov dne 28. leden 2018

Zábava - další články

Doporučujeme