Je to tu zas! Svět řeší záhadu barvy kabelky. Je modrá, nebo bílá?

6. října 2016·Zábava·Redakce

A je to tu zas. Pamatujete ještě, jak se lidstvo nemohlo domluvit, jestli šaty z konfekce jsou zlaté nebo černé? Historie se opakuje, akorát teď se internetoví diskutéři nemohou domluvit na barvě kabelky. Jak ji vidíte vy? Je bílá nebo modrá?

Na začátku byly tyhle šaty:

Jsou bílo-zlaté nebo modro-černé?

Kvůli tomuhle dilema se loni na jaře na internetových diskuzích rozproudily žhavé diskuze. Oba tábory uklidnil až neurolog Bevil Conway, který pro americký magazín Wired uvedl, že obě strany mají vlastně pravdu a podstatou “problému” je, jak mozek koriguje barvy. U některých lidí vytlačuje tmavé tóny, proto pak šaty vidí bílo-zlaté, u druhé skupiny mozek tlumí zlatavé tóny, a proto je vidí modro-černé.

Problém vyřešen, zdá se. Jenže teď je tu hysterie ohledně barevnosti zpátky. Může za to kabelka, kterou její majitelka zveřejnila na Twitteru. 

Je bílá? Nebo modrá?

 

Majitelka kabelky tvrdí, že je modrá. Za to ji ale na Twitteru osočují, že je barvoslepá, když nevidí, že je bílá. Jak to tedy je? Dokonce i prodejce uvádí, že je bledě modrá. My si ale nemůžeme pomoci, vidíme kabelku bílou. Co vy?

 

Zábava - další články

Doporučujeme