Lara Croft je špatná, má malá prsa! Kontroverzní recenze spustila lavinu kritiky

20. března 2018·Zábava·Redakce

Americký kritik přišel s odvážným argumentem, proč nová filmové verze počítačové hry Tomb Raider nejen v zámořských kinech pohořela. Důvodem je podle něj skutečnost, že oscarová herečka Alicia Vikanderová, jež ztvárnila hlavní postavu, nemá prakticky žádné křivky a že vypadá jak šestnáctiletá dívka.

Recenze na novou verzi Tomb Raider vyšla ve filadelfském deníku Philly Voice. Autor článku v něm napsal, že Alicia Vikanderová je markantně jiná než Angelina Jolie, jež postavu slavné archeoložky ztvárnila před patnácti lety. Podle něj ve snímku vypadá na šestnáct let a nemá takový sex-appeal jako její předchůdkyně. “Když k tomu přidáte, že postrádá křivky, tak by se Warner Brothers mohli rozhodnout přejmenovat film na Luke Croft,” napsal ve své recenzi Jerome Maida.

Článek se stal terčem velké kritiky, která poukazovala na to, že  není spojený s tím, jestli má žena větší prsa. Chování autora označily převážně ženy za toxické, urážlivé a sexistické. Redakce Philly Voice se nakonec po takovéto odezvě rozhodla recenzi poupravit a tvrzení autora o ženské kráse vymazala. Čtenářka, která recenzi zaregistrovala, ještě před upravením článku stihla kontroverzní část článku zkopírovat a publikovat jej na svém twitterovém účtu.

Není to však poprvé, kdy představitelka hlavní role Alicia Vikanderová čelila urážlivým vzkazům od fanatických herních fanoušků, kteří si do role Lary Croftové představují někoho jiného. Držitelka Oscara je přesto za svůj výkon chválená a vícero recenzentů tvrdí, že je mnohem lepší než celý film.

Autor: Lukáš Vaněk

Zábava - další články

Doporučujeme