Maxijedlík se pokusil o nový rekord – snězení 50 míchaných vajec za 5 minut

28. října 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Lubka Ponížilová, Jaroslav Němec, Míra Michálek, Foto: Frekvence 1

Známý Maxijedlík Jaroslav Němec dorazil do studia Frekvence 1 za moderátory Lubkou Ponížilovou a Mírou Michálkem. Během návštěvy se přímo v živém vysílání pokusil o rekord ve snězení padesáti míchaných vajíček za pět minut. Jak to dopadlo? Zkoušel to už někdy dříve? Prozradit můžeme, že rekord padl…

 

Hned na úvod návštěvy Jaroslav Němec přiznal, že ráno si snídani dal, i když jenom lehkou. Na soutěže v pojídání nikdy nechodí hladový, to by se mu totiž mohlo udělat špatně z hladu. Zažertoval, že tentokrát vajíčka vynechal. Než Lubka Ponížilová nasmažila šedesát vajec přímo ve studiu, bylo dost času na povídání.  Maxijedlík prozradil, že již 17 let objíždí soutěže jedlíků u nás i v zahraničí. Jeho první soutěž byla ve Vizovicích na Trnkobraní. Tenkrát bylo ale ještě málo soutěží. „Dneska už nestíhám. Potřeboval bych tryskáč. Jednou se mi povedlo i pět soutěží během dne,“ zavzpomínal Jaroslav Němec. Opakovat to ale už nechce. Na dotaz Míry Michálka, co jeho koníčku říká doktor, odpověděl: „Můj lékař je zatím pozitivní, protože chodím na kontroly. Měl jsem z nich ale docela strach, protože máme v rodině zvýšený cholesterol.“ Dodal: „Zatím všecko v pohodě.“  Co s ním udělalo pojídání vajec, se uvidí… Posluchači Frekvence 1 měli možnost tipovat na sociálních sítích, kolik vajec sní během 5 minut. Někteří odhadovali i přes 100.

 A jde se na rekord…

Mezitím Lubka připravila šedesát smažených vajec lehce osolených dle přání hosta a naservírovala je na několik talířků pro lehčí počítání. Byl tedy čas na rekord. Maxijedlík se pustil do jídla hned s obrovskou vervou. „Bagruje solidně,“ komentoval pokus o rekord Míra Michálek. „Jarda si vajíčkaposypal svými sušenými červi.  Dobře, proti gustu… Jako hospodyňka si to neberu, že mu moje míchaná vajíčka nestačí,“ kroutila hlavou nevěřícně hlavou Lubka Ponížilová. Oba moderátoři ještě žasli nad zapíjením vajec mlékem. Pět minut uteklo neuvěřitelně rychle a Lubka s Mírou mohli ohlásit: „23 smažených vajec za 5 minut – to je rekord, který právě padl na Frekvenci 1!“  Sice nepokořil svůj záměr sníst 50 vajec za 5 minut, ale i tak jde o rekord u nás. Svůj výkon Maxijedlík okomentoval: „Zkoušel jsem pojídání vařených vajec natvrdo, to šlo lépe. Ty jsem polykal, ale tohle šlo těžce do krku.“  Posteskl si ještě na málo času, že by klidně v pojídání vajec pokračoval. Donesené sušené červíky, kterými si vylepšil vajíčka, nabízel i ostatním ve studiu, nepochodil však. Nikdo z přítomných nenašel odvahu je vyzkoušet.

Na závěr Jaroslav Němec slíbil, že dorazí v létě na Radiokemp Frekvence 1, kde se pokusí o rekord ve spořádání opečených buřtů.

 Poslechněte si rozhovor:

 

 


Zábava - další články

Doporučujeme