Minisérie Podezření diváky dostala! Příběh ukazuje, jak tenká je hranice mezi pravdou a lží

14. března 2022·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Minisérie Podezření. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Třídílná minisérie scenáristy Štěpána Hulíka diváky u televizních obrazovek doslova uchvátila. Lidé si na sociálních sítích pochvalují výkony herců, ale také samotný děj, který je do poslední minuty první části držel v neustálem napětí. Příběh poukazuje zejména na to, jak tenká může být hranice mezi pravdou a lží. Drama se nikdy skutečně neodehrálo, ale je pouze událostmi inspirované.

Zdravotní sestra Hana Kučerová alias Klára Melíšková si jde za svým. Nikoho si nepouští příliš k tělu a k pacientům je příkrá. To vše způsobuje, že v kolektivu není příliš oblíbená. “Na první dojem se Hana Kučerová jeví jako záporný charakter. Nechtěla jsem, aby působila černobíle. Hledala jsem, odkud pramení její chování, její působení na lidi, uzavírání se do svého světa, proč moc nekomunikuje a nedává najevo emoce. Nechtěla jsem, aby působila jednoznačně jako padouch anebo jako oběť. Chtěli jsme ji předestřít v celé její barevnosti a nejednoznačnosti,” uvedla pro Českou televizi herečka. Dále jsme ve snímku mohli vidět české herecké hvězdy jako Ivana Trojana, Miroslava Hanuše či Denisu Barešovou, která si zahrála dceru hlavní postavy.

View this post on Instagram

A post shared by Denisa Barešová (@denisabee)

Pokud jste si mysleli, že je Podezření natočené na motivy skutečného případu, tak vás musíme zklamat. Příběh je pouze zahadnými umrtí pacientů inspirován. Samotný scénarista sbíral podklady po celém světě. “Chtěli jsme diváka provést stejným myšlenkovým procesem, jakým procházíte coby konzument novinových zpráv, když slyšíte o takovém případu. Máte paní, která na první pohled nevypadá sympaticky, výpovědi svědků říkají tvrdá, nesnesitelná ženská. Vychází z toho jasný verdikt. Jenže my přece nemůžeme odsoudit někoho za to, jak vypadá nebo jak se chová, pokud nemáme dostačující důkazy. Chtěli jsme, aby se vztah publika k hrdince proměňoval,” dodal Hulík.

Česká televize u diváků zabodovala

Už teď je z reakcí na sociálních sítích jasné, že Česká televize opět přinesla velmi kvalitní a zejména koukatelný obsah. Diváky kromě napínavého děje zaujal výkon hlavní postavy. “Neskutečný výkon Kláry Melíškové. Nejprve nepříjemná ženská, postupně jsem jí začala fandit, opět skvělý počin,” napsala na facebook České televize Jana. “Česká televize se opět “pochlapila”. Jeden seriál lepší než druhý. Melíšková dnes výborně zahrané. Už se těším na příští díl,” dodala Gabriela.

Podezření si získalo pozornost na Mezinárodním festivalu v Karlových Varech i Serial Killeru v Brně. Na festivalu Berlinale bylo uvedeno jako historicky první seriál nejen z Česka, ale z celé střední a východní Evropy. Jak bude příběh obviněné zdravotní sestry pokračovat, co se opravdu stalo osudného dne na jejím oddělení? Na to si budeme muset počkat do neděle.


Zábava - další články

Doporučujeme