Modelka s Downovým syndromem je hvězdou přehlídkových mol

21. února 2020·Zábava·Karolína Stránská

Není tajemstvím, že modelingový průmysl klade na ženy vysoké nároky. Lesklé obálky časopisů, luxusní výstavy ve výlohách a sebevědomé kráčení po přehlídkovém molu. Nyní však v této naaranžované, nedostižné fantazii začíná vát svěží vítr.

Seznamte se se Sofíí Jirau, kráskou z Puerta Rica a ambiciózní modelkou s Downovým syndromem, která smetla New York Fashion Week jako bouře. “Žádné limity neexistují. I vy můžete dosáhnout svých snů,” hlásá kráska, která na svém Instagramu inspiruje svých 60 tisíc sledujících. A má pravdu, pokud byly limity stvořeny, je třeba je překonávat.

View this post on Instagram

Un día me miré al espejo y dije “yo voy a ser modelo y yo voy a llegar a New York” y miren aquí estoy. Lo logré y ahora quiero modelar en todo el mundo. #Nyfw #fashionweek #downsyndrome #sindromededown #dream #goals #alavett

A post shared by Sofía Jirau • (@sofiajirau) on

Modelčina chuť do života je téměř nakažlivá. Je nejen sebevědomou modelkou, ale také vede vlastní značku oblečení Alavett a ráda by se vrhla na dráhu mladé podnikatelky. Založila si také krámek, který příznačně nazvala “I love you”. Online butik, který je plný kabelek a roztomilých samolepek a dalšího zboží, chce zahřát u srdce co nejvíc lidí. Tato dívka je inspirací nejen pro všechny, kteří se narodili se stejnými chromozomy jako ona.

Zábava - další články

Doporučujeme