Modré z nebe: O červencových mrazech, ranní rose a Slunci v duši

1. července 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Modré z nebe. (Foto: Frekvence 1)

Třetí díl podcastu Modré z nebe se věnuje červencovému počasí. V nové epizodě tak Ondra a Dagmar mluví například o rozdílech mezi úpalem a úžehem. Povídají si o důležitosti pitného režimu a Dáša Ondrovi vysvětluje, co stálo za povodněmi v roce 1997. Dozvíte se také to, jaké počasí nás v červenci čeká a jaká bude houbařská sezóna. A pamatujete si, kdo říkával při předpovědi počasí Slunce v duši? Tak i o Jánu Zákopčaníkovi a České sodě je nový díl podcastu Modré z nebe.

Modré z nebe je první český podcast o tom, co nejčastěji ovlivňuje naše životy. Tedy o počasí.Biometeoroložka Dagmar Honsová a její moderátorský parťák Ondra Kubala vás vezmou za těmi největšími meteorologickými zajímavostmi a podíváte se s nimi především na to, jak na nás počasí působí.

Jednotlivé epizody podcastu se věnují jevům, které jsou pro počasí v jednotlivých měsících typické. Dagmar s Ondrou vás zasvětí do toho, jak se připravují předpovědi počasí, čemu věřili naši předkové, zda jsou lidové pranostiky vůbec vědecky ověřitelné, jak se předpovídá počasí v zahraničí, odhalí tajemství těch nejnebezpečnějších meteorologických jevů a dají vám tip na vaše vlastní meteorologická pozorování.

Poslechněte si


Zábava - další články

Doporučujeme