Modré z nebe: O červnovém počasí, opalovacích krémech a tornádech

17. června 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Modré z nebe. (Foto: Frekvence 1)

Další díl podcastu Modré z nebe se opět vrací k červnovému počasí. Dagmar Honsová s Ondrou Kubalou se rozhodli, že díky velkému ohlasu budou podcast o počasí vydávat co čtrnáct dní. V dnešním díle se tak věnují tomu, proč by se měl Ondra mazat opalovacím krémem, i když to nesnáší. Apelují na posluchače, že nemají nechávat domácí mazlíčky v autě, ani jen na několik minut. A dozvíte se, že loňské tornádo na Moravě nebyla ojedinělá záležitost.

Modré z nebe je první český podcast o tom, co nejčastěji ovlivňuje naše životy. Tedy o počasí.Biometeoroložka Dagmar Honsová a její moderátorský parťák Ondra Kubala vás vezmou za těmi největšími meteorologickými zajímavostmi a podíváte se s nimi především na to, jak na nás počasí působí.

Jednotlivé epizody podcastu se věnují jevům, které jsou pro počasí v jednotlivých měsících typické. Dagmar s Ondrou vás zasvětí do toho, jak se připravují předpovědi počasí, čemu věřili naši předkové, zda jsou lidové pranostiky vůbec vědecky ověřitelné, jak se předpovídá počasí v zahraničí, odhalí tajemství těch nejnebezpečnějších meteorologických jevů a dají vám tip na vaše vlastní meteorologická pozorování.

Poslechněte si

Zábava - další články

Doporučujeme