Muž si vyrobil neuvěřitelnou kopii meče ze Star Wars, rozřízne i ocelový plech

23. října 2020·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Známý kanadský kutil James Hobson vyrobil dokonalou repliku světelného meče ze série Star Wars. Meč je poháněn propanem, který je smíchán s kyslíkem a je plně zasouvatelný. Dokáže se zahřát až na 2 200 stupňů Celsia a může přeříznout ocelový plech. Informoval o tom Daily Mail. 

Meč vytvořil populární YouTuber Hacksmith, který pomocí propanového plynu spalujícího kolem 2 200 stupňů Celsia vytvoří zatahovací plazmový paprsek. Muž je na internetu známý přeměnou populárních sci-fi předmětů na realitu. Již dříve vyráběl různé světelné meče, ale tentokrát se chtěl posunout dál a mít první zasouvací, plazmovou verzi na světě.

Plyn je uložený v batohu na zádech ke kterému je připojena trubice a na jeho konci je nástavec připomínající známý meč ze série Star Wars. Jakmile se kapalné palivo smíchá s kyslíkem, tak se promění ve světelný paprsek plazmy prostřednictvím laminárního proudění, což je fyzikální jev, který umožňuje plynulý tok kapalin. Je plně zasouvatelný.

Paprsek plynu může měnit barvy za pomocí chemikálií ze své původní bílé na červenou, modrou, žlutou nebo zelenou. Například pokud chcete abyste měli žlutý paprsek od Rey, tak do směsi přidáte chlorid sodný (kuchyňská sůl). Naopak s přidáním kyseliny borité se paprsek stane zeleným, který je charakteristický pro mistra Yodu.

Zábava - další články

Doporučujeme