Návrat známých tváří! Do Případů 1. oddělení se vrací Plíšek i Korejs. Co na to diváci?

20. září 2022·Zábava·Redakce

Případy 1. oddělení (Zdroj: se souhlasem České televize)

Konečně, chtělo by se říct! Ve třetím díle třetí série Případů 1. oddělení se diváci dočkali svých "starých známých". Na scénu se totiž vrací dvě oblíbené postavy. Václav Plíšek v podání Bolka Polívky a Pepa Korejs alias Miroslav Hanuš. A jaká je reakce diváků?

Třetí díl se zaměřuje na případ přepadení z roku 2013. K dispozici bylo více podrobností oproti starším případům. Seriál poměrně dobře zpracovává různé detaily. Sedí místo, typ auta i styl přepadené obrněné dodávky. Zloději k dodávce přijeli zezadu, v seriálu jí ale zablokovali cestu. Barva auta je rozdílná; v reálu bylo bílé, v seriálu bylo tmavě modré.

Hlavní roli v této epizodě seriálu, co se zbraní týče, hrál legendární samopal československé výroby. Vzor 61, nazývaný familierně Škorpion, shodně použili i skuteční pachatelé loupežného přepadení na Zličíně. Rozdíl je tady ten, že v Případech používají pachatelé jako druhou zbraň brokovnici, reálně měli ale karabinu, tedy druh pušky. Seriál se držel reality i co se odhalení pachatelů týče. Ti se do vězení dostali díky přiznání řidiče, který měl čistý trestný rejstřík a díky spolupráci si vysloužil jen podmínku. Organizátor dostal 25 let vězení, jeho kumpán 12 let.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Diváci jsou z nové série víceméně nadšení. Navíc se jim ve třetím díle splnil sen, a to že se do seriálu opět (minimálně) na tento díl vrátil i Boleslav Polívka alias Plíšek. Ten je podle nich nejlepší postavou celého úspěšného seriálu. Společně s ním se objevil i známý prudič Korejs, u kterého to ale vypadá, že by mohl být za tu kladnější postavu. “Zatím nejlepší díl. Plíšek jako vždy skvělý a Korejs parádní hláška “chytrej jak televize o půl osmý,” citují diváci hlášky, kterých tady bylo opravdu hodně. “Hlavně si Pepo už někam sedni…” Je to tu,” dodávají další.

 


Zábava - další články

Doporučujeme